HC KWPN: Klasse Z voor Bugatti

HC KWPN: Klasse Z voor Bugatti

Bugatti VDL (Silverstone x Indoctro) heeft in de KWPN/KNHS hengstencompetitie beslag weten te leggen op winst in de finale én eindstand van de klasse Z. Hij troefde onder de Brit John Popeley (foto) de concurrentie, aangevoerd door Q.Breitling LS (v. Quintero) met Sjaak Sleiderink, overtuigend af.

Als een laag bij de grond hangende sportbolide snelde de topschimmel van de VDL Stud naar een nulronde in 36,07 sec. in de barrage. John Popeley, stalruiter bij de Marcel de Boer, rijdt Bugatti sinds afgelopen zomer en was ook al succes op het WK voor Jonge Paarden in Lanaken. De combinatie won in de competitie Enschede en Zuidbroek. Popeley: ‘Het is een fantastisch paard. Hij is mentaal heel sterk, heeft een groot hart en is voorzichtig. Wat ik hem ook voorschotel, hij spring altijd. Hij maakt mijn werk als ruiter heel gemakkelijk.’
Plek drie in zowel finale als eindstand was voor Baltic VDL (v. Quaprice) met James Billington.

Direct na de klasse Z stond het barrièrespringen voor leden van het Rabo Talententeam op het programma. Uittredend Rabo Talent Michel Hendrix sprong met Wimette (v. Karandasj) in de vierde barrage net niet over de steil van 1m85, maar hield alsnog Sjaak Sleiderink achter zich. (Foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de uitslagen van de klasse Z

Reacties