HC: Winst voor vier springhengsten

HC: Winst voor vier springhengsten

De klasse Z/ZZ springen van de hengstencompetitie in Deurne is op naam gekomen van de 14-jarige, Zweeds gekeurde Chicago Z (v.Carthago Z), met Piet Raijmakers uitkomend in het ZZ. In deze rubriek in handicap eindigde Armstrong van de Kapel (v. Quasimodo Z) met Jan Vermeiren op de tweede plaats. De beste KWPN-hengst mocht zich als derde opstellen.  Het betrof de zesjarige Bugatti VDL (Silverstone x Indoctro) onder John Popeley. Eerder dit jaar belandde deze hengst net niet op het podium tijdens het WK in Lanaken.  De een na beste KWPN-gekeurde hengst werd BWP’er Falaise de Muze, de zoon van Wandor van de Mispelaere uit Walnut de Muze, die afgelopen zaterdag nog derde werd in de GCT finale met Harrie Smolders.

In de klasse M ging de KWPN-goedgekeurde hengst Carrera (foto, Larino x Contender) onder Richard Kapteijn met het oranje lint vandoor.  In een barrage met acht kanshebbers finishte Carrera in de snelste tijd en verwees daarmee Street Hassle (v.Quick Star) onder Mathijs van Asten naar de tweede plek. In de laatste wending verloor de goed springende KWPN-gekeurde hengst Cidane (Heartbreaker x G.Ramiro Z) onder Kristian Houwen kostbare tijd, en daarmee de overwinning. Ook positief opvallen deed de eveneens recent gekeurde Chacco Boy (Chacco Blue x Ircolando). Hij liep onder Arnold Boerekamps twee goede foutloze rondes.

Het publiek werd getrakteerd op mooie sport in de klasse L van de KNHS/KWPN GMB Hengstencompetitie. De winst werd gedeeld door de fantastisch springende Durango VDL (Zirocco Blue VDL x Lux) onder James Billington en Starpower TN (Stakkato x Escudo I) onder Hanno Ellermann. Beide KWPN-goedgekeurde hengsten kwamen uit op 49 punten.

‘Durango VDL springt met heel veel afdruk en is erg ijverig. Daarmee zit hij zich zelf nu nog iets in de weg maar hij toont opvallend veel potentie’, lichtte Henk van de Broek toe, die de hengsten samen met Roelof Bril beoordeelde. ‘Starpower sprong telkens goed met de schoft omhoog en met een extra voorbeengebruik en afdruk, waarbij hij de sprong nog iets mooier zou kunnen afmaken.’ Beide hengsten kregen een 8,5 voor het springen in de eerste ronde en een 8 voor het springen in de tweede ronde. Lange tijd leek de VION-Cup kampioen Den Ham Blue R (Mr.Blue x Calando I) onder Tom Brinkman af te stevenen op de overwinning maar een extra volte voor hindernis 1 leverde kostbare strafpunten op. In de eerste ronde overtuigde de krachtpatser en kreeg hij een 8,5 voor het springen. De derde plaats ging naar Don Diablo (Vittorio x Calvados) die zich zeer goed liet rijden door Pieter Keunen en een goed lichaamsgebruik en afdruk etaleerde.

Hoefslag/KWPN

Reacties