Hattrick voor Adelinde Cornelissen tijdens WK-selectie

Hattrick voor Adelinde Cornelissen tijdens WK-selectie

0 351
Adelinde Cornelissen

In Kootwijk werd gisteren een selectiewedstrijd verreden voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Henkie, Governor-STR en Fleau de Baian, alle drie gereden door Adelinde Cornelissen, waren daarbij de beste in hun leeftijdscategorieën.

Henkie excelleert

Bij de vijfjarigen stak Henkie (v. Alexandro P) er bovenuit met 91 punten. De bij het KWPN goedgekeurde hengst toonde zeer goede basisgangen met al veel gedragenheid en werd -niet onverwacht- uitstekend voorgesteld door Adelinde Cornelissen. Ook de nummer twee Hero, viel door het gemak en de geslotenheid waarmee hij liep zeer in de smaak bij de jury. De nakomeling van Apache, die werd gereden door Emmelie Scholtens, kreeg 84 punten. Met een fraaie score van 81.6 punten, werd Habibi DVB onder Mara de Vries derde.

Souplesse en afdruk

Over de kopgroep van de zesjarige paarden vertelt jurylid Mascha Reijs: ‘Winnaar Governor toonde zeer veel souplesse en afdruk en liet zien dat hij heel makkelijk kan schakelen. Hij werd daarbij zeer actief met een mooie stille aanleuning voorgesteld. Nummer twee Gunner KS, is met Dana van Lierop een prachtige combinatie. Het beeld was heel mooi opwaarts en de hengst toonde zeer goede appuyementen en wissels. Het is een heel groot paard dat imposant beweegt, dat maakt wel dat de kracht in de achterhand zeker in draf nog verder toe moet nemen.’

Op plaats drie en vier kwamen nazaten van de hengst Jazz, Top´s Gentle met Tommie Visser en Grace of Rose onder Lotje Schoots. Twee paarden die zeer goed in het dressuurmodel staan en opvielen met hun balans en opwaartse manier van bewegen. Proeftechnisch werden ze daarbij ook zeer goed voorgesteld.

Super wissels

Fleau de Baian, de volle broer van Adelinde´s inmiddels gepensioneerde toppaard Parzival, was met minimale voorsprong de beste bij de zevenjarige. Jurylid Mascha Reijs licht toe: ‘Het was een technisch zeer goed gereden proef. Fleau de Baian is daarbij een zeer compleet paard en toonde super wissels en veel vermogen tot sluiten in galop. Nummer twee Ferdeaux van Kirsten Brouwer is een paard met veel kracht en front en toonde veel mechaniek in beweging en schakelvermogen.’ Nummer drie Farzana, kreeg voor een fraaie constante foutloze proef de hoogste technische score. De merrie toonde daarbij zeer sterke verruimingen.

Mascha Reijs vertelt over de mooie dag met veel dressuurtalent: ‘We hebben zeer veel potentie in de baan gehad. Een algemeen aandachtspunt,  vooral bij de zevenjarigen,  was wel het behoud van een open en tevreden aanleuning. Ook de lengtebuiging in simpele wendingen, hoeken en voltes was lang niet altijd voldoende.’

Bron: KWPN

Foto: Timo Martis

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Reacties