Harrie Smolders: ‘Het plan was om aanvallend te beginnen’

Harrie Smolders: ‘Het plan was om aanvallend te beginnen’

Harrie Smolders met Don VHP Z

Vandaag is in Gothenburg het Europees kampioenschap voor de springruiters begonnen. Voor Nederland heeft Harrie Smolders het spits afgebeten met een degelijke ronde. Het eerste parcours is een jachtparcours.

Harrie Smolders

Een jachtparcours betekent dat de tijd bepalend is voor de uitslag, eventuele springfouten worden bestraft met een toevoeging van 4 seconden aan de gereden tijd. De wedstrijd van vandaag telt mee voor zowel het individuele- als landenklassement. Harrie Smolders reed als derde starter, en eerste voor Oranje een mooie vlotte rit met één springfout.

‘Mooi aanvallend gereden’

Na zijn rit vertelt Smolders: ‘Het liep eigenlijk wel goed, mijn paard sprong goed en ik heb mooi aanvallend gereden. Op het einde was hij denk ik ietsje verrast in de dubbel. Hij kwam eigenlijk wel mooi in voor mijn gevoel, maar de achterste paal van de oxer was verder dan hij dacht. Ik mag niet teveel been geven in de combinaties, hij is een beetje langzaam, maar dat moet ik ook zo laten.’

Don VHP Z

Smolders is tevreden over Don VHP Z. ‘Hij heeft heel veel vermogen en hij is heel voorzichtig, maar als ik hem probeer snel te maken dat kan hij niet. Ik moet hem aan de hindernis zelf zijn tempo laten bepalen. Maar er is nog niets weg, hij is super te pas en hij vindt het wel mooi hier, en ik ook’, vertelt Smolders lachend.

‘Beetje onder de indruk’

Veel paarden kwamen niet foutloos rond of waren kijkerig op de sloot. ” Het is een prachtige ring, door de laag staande zon zie je dat sommige paarden nog wel een beetje onder de indruk zijn zo hier en daar, maar het plan was om aanvallend te beginnen en dat hebben we gedaan. Je moet een solide ronde neerzetten in dit eerste parcours, maar geen gekke dingen doen. Kijken wat de anderen doen, maar ik kijk vol goede moed, alle paarden zijn goed te pas.’

Bekijk hier de live-uitslagen.

Bron: KNHS
Foto: Digishots

Reacties