Harrie Smolders pakt winst in aanloop naar LGCT in Hamburg: “We kennen...

Harrie Smolders pakt winst in aanloop naar LGCT in Hamburg: “We kennen elkaar door en door”

Harrie Smolders
Harrie Smolders - Don VHP Z FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

Harrie Smolders heeft een Prestige Italia Cup gewonnen tijdens de Longines Global Champions Tour in Hamburg. Smolders blonk uit tijdens de snelheidsklasse en pakte de overwinning ten overstaan van de Duitse Marco Kutcher op Casallvano en de Ier Denis Lynch op Hector van d’Abdijhoeve.


Longines Global Champions Tour

In de perfecte aanloop naar de GCL Hamburg en Longines Global Champions Tour Grand Prix in Hamburg gaf de 1.50 CSI5* het internationale deelnemersveld een kans om hun spieren te trekken en de juiste vorm te creëren voor het grote event van vandaag.

De Vliegende Hollander

Harrie Smolders en Cas 2 zagen er in goede vorm uit tijdens de jump-off van gisteren. De vliegende Hollander is vooral gevaarlijk als de druk het hoogste is. De combinatie stelde niet teleur door elke gewaagde bocht te nemen waar de ruin prachtig op reageerde. Ze bleven cool en kregen het voor elkaar om elke milliseconde die nodig was te benutten. Met een tijd van 67.91 seconden lag hij de lat hoog voor een ieder die nog aan start moest komen.

Foutloos

Denis Lynch deed zijn best, maar kregen het niet voor elkaar om de tijd van Smolders te verbeteren. Lynch en Hector van ‘Abdijhoeve eindigden foutloos, maar binnen 68.59 seconden.

We kennen elkaar door en door

Een lachende Harrie zei: “Cas sprong echt heel, heel goed en daarom zijn we voor de winst gegaan. We zijn al twee jaar een combinatie. We kennen elkaar door en door en hij is een zeer competitief paard. Ik had een hele goede kans op de laatste twee hindernissen en ik ben gewoon doorgegaan tot de laatste.”

Bron: Persbericht GC Global Champions

Foto: Digishots

Reacties