Harrie Smolders blijft leider in de FEI Ranking

Harrie Smolders blijft leider in de FEI Ranking

Harrie Smolders
Harrie Smolders - Don VHP Z FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

Harrie Smolders is nog steeds leider in de FEI ranking. In de nieuwe lijst, waarin de resultaten tot en met september zijn verwerkt, zijn er verder nogal wat wijzigingen.

Zo maakt Steve Guerdat, voormalig Olympisch kampioen, een grote sprong van de negende naar de tweede plaats. Ook de Zweedse springruiter Henrik von Eckerman klimt van een vierde plaats naar een derde plaats.

Wie wel vasthouden aan hun plaats zijn Daniel Deusser en Peder Fredricson, die op een mooie zesde en zevende plaats staan. Peder Fredricson wordt gevolgd door Eric Lamaze en Elizabeth Madden.

Respectabele sprong

De Zwitserse springruiter Martin Fuchs maakt een respectabele sprong van de zeventiende naar de tiende plaats. McLain Ward zakt daarin tegen naar een vierde plaats.

Maikel van de Vleuten haalt de top twintig met een negentiende plaats. Marc Houtzager klimt vijf plaatsen en staat daarmee op de veertigste plek.

Kevin Jochems

Vijf andere Nederlandse ruiters plaatsen zich ook in de top 100, met als opvallendste nieuwkomer Kevin Jochems op plaats 94, Frank Schuttert op plaats 95, Gerco Schröder op plaats 90, Leopold van Asten op plaats 69 en Jur Vrieling op plaats 58.

Klik hier voor de ranking

Bron: FEI

Afbeelding: © DigiShots

Six months as World Number 1. A thousand thank yous to my horses, staff, sponsors, family and team EuroHorse / Copernicus

Geplaatst door Harrie Smolders op Woensdag 10 oktober 2018

Reacties