Harrie Smolders: Alle Rotterdamse balken blijven in de lepels

Harrie Smolders: Alle Rotterdamse balken blijven in de lepels

Harrie Smolders - Don Vhp Z CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots

Vorig jaar tijdens het CHIO Rotterdam leverde Harrie Smolders met Don VHP een formidabele prestatie. Tijdens de Longines FEI Nations Cup of the Netherlands reed de combinatie twee foutloze ronden, het beste resultaat van het Nederlandse team.

Ook in de individuele Longines Grand Prix bleven alle balken tijdens het basisparcours én in de barrage keurig in de lepels. Dit jaar heeft bondscoach Rob Ehrens Harrie Smolders en Don VHP opnieuw opgesteld in het landenteam voor de Longines FEI Nations Cup Jumping of the Netherlands. Deze wedstrijd wordt verreden op zondag 24 juni a.s. tijdens het CHIO Rotterdam.

Alleen maar topruiters

Smolders komt graag naar Rotterdam: “Het is een wedstrijd van het allerhoogste niveau, met alleen maar topruiters. Als je daar de juiste vorm laat zien, maak je goede kans op een teamplaats. Dit jaar is het CHIO Rotterdam een observatiewedstrijd voor de Wereldruiterspelen in Tryon (USA). Bovendien is het super om voor eigen publiek te rijden.”

Geweldig evenement

De springtopper is lovend over het evenement; “De ligging in het bos is geweldig, de faciliteiten voor de paarden zijn prima voor elkaar en je merkt dat de organisatie bestaat uit een team met ervaring. Dat is fijn voor volgend jaar als het EK in eigen land is!”

Topvorm

Smolders verkeert in topvorm. Hij veroverde met Don VHP Z N.O.P. de individuele zilveren medaille op de Europees Kampioenschappen in Gothenburg. Hij was de eerste Nederlander die de Global Champions Tour en de Global Champions League op zijn naam schreef en hij hielp Nederland aan de zege in de Nations Cup finale in Barcelona. Daarnaast won hij tal van Grote Prijzen met zijn andere paarden Zinius en Emerald.

Nummer één

Sinds 30 april is de springruiter uit Lage Mierde nummer één op de wereldranglijst. Smolders is na Albert Zoer in 2010 de tweede Nederlandse springruiter die over een periode van twaalf maanden de meest succesvolle springruiter van de wereld is.

Wil je Harrie Smolders tijdens het CHIO Rotterdam in actie zien? Koop je kaarten via: chio.nl/nl/kaartverkoop.

Bron: Persbericht

Foto: DigiShots

Reacties