Harmony’s Duval debuteert met Lyle winnend in Grand Prix

Harmony’s Duval debuteert met Lyle winnend in Grand Prix

0 117
Adrienne Lyle, hier met Wizard op de WEG in Caen 2014. © DigiShots
Adrienne Lyle, hier met Wizard op de WEG in Caen 2014. © DigiShots

De Amerikaanse Adrienne Lyle debuteerde met haar tienjarige KWPN-NA schimmelruin Harmony’s Duval (Rousseau x Riverman) in de nationale Grand Prix in Tryon. Ze won daarbij beide proeven waarin ze aan de start kwam.

De nationale proeven werden verreden op het WEG test evenement , waar Lyle met Horizon aan de start komt.

CDI juryleden

Lyle en Duval wonnen op zaterdag 21 april de Grand Prix met een gemiddelde score van 70,38%. Van het Duitse 5*-jurylid Katrina Wüst kreeg ze zelfs 73,261% en van de Amerikaanse Anne Gribbons 67,5%. ‘Ik vond het geweldig dat we voor twee CDI juryleden konden rijden en ik was erg blij met onze prestatie, zeker omdat dit het eerste Grand Prix optreden voor hem was, vertelt Adrienne Lyle aan Dressage News.

“Geweldig ook dat de juryleden zijn talent en kwaliteit zagen. Duval is een heel sterk paard met talent voor de verzameling en zijgangen. Ik heb hem al sinds zijn vijfde en dat maakt hem heel speciaal.”

Global Dressage Festival

Lyle hoopt Duval op het Global Dressage Festival in Wellington, Florida komende winter in de CDI Grand Prix te kunnen starten. In de tussentijd wordt de schimmel getraind door Lyle’s stagiaire
Quinn Iverson, terwijl de amazone zelf in Europa is.

Bron: Dressage News / Hoefslag

Reacties