Harmina Holwerda: “Marten heeft een hele opvallende manier van bewegen”

Harmina Holwerda: “Marten heeft een hele opvallende manier van bewegen”

Harmina Holwerda - MGPNGP Mario fan Bokkum EK Friese Paarden 2018 © DigiShots

Door de verkoop van de twee Friese hengsten Tsjalle 454 en Mario fan Bokkum kwamen er twee plekken vrij in het MGPNGP-projectJelmer Ketelaar met Tsjalle 454-zoon Jehannes 484 en Harmina Holwerda met Marten fan StarKing Ster Sport AA (v. Dries 421) vielen in positieve zin op en mogen aansluiten bij het stimuleringsplan voor dressuurcombinaties in Friesland.

Leuk en leerzaam

Door de verkoop van Mario fan Bokkum moest Harmina Holwerda zich opnieuw selecteren voor het project. Ze is erg blij met de doorstart, vertelt ze aan Phryso: “Ik vind de lessen van Rien van der Schaft heel erg leuk en leerzaam dus ik wilde heel graag weer meedoen.” De negenjarige hengst Marten fan StarKing werd door Martha van der Meulen opgeleid tot de klasse ZZ-licht. Holwerda startte de Dries 421-zoon ook meteen in deze klasse en werd reservekampioen bij de Friese Kampioenschappen. Ook won de combinatie de Zilveren Zweep in de Horses2fly Sportcompetitie.

Opvallende beweging

Age en Marieke Okkema zijn de eigenaren van Marten, die dan ook onder de sportnaam Stal de Merskens Marten wordt uitgebracht. Holwerda rijdt een aantal paarden voor Stal de Mersken, waaronder de kersverse dekhengst Beant 517. Met Marten is de amazone PSG-geklasseerd: “Marten heeft zeker het talent voor het hogere werk. Hij heeft een hele opvallende manier van bewegen met veel aanleg voor verzamelen. Bovendien is hij werkwillig en heeft hij veel ‘go’ dat is belangrijk voor de Grand Prix.”

Bron: Phryso

Foto: © DigiShots

Reacties