Happy Feet krijgt opnieuw, nieuwe amazone

Happy Feet krijgt opnieuw, nieuwe amazone

0 2095
Sanne Buijs, Happy Feet
Sanne Buijs en Happy Feet op het EK in Fontainebleau (foto: DigiShots)

Nadat Jill Bogers eind vorig jaar de teugels had overgenomen van Happy Feet (Tuschinski) van Sanne Buijs wisselt de Children-kampioen kort nadien opnieuw van ruiter. Nu is ook de partnership tussen Anne Uijtewaal en de tweevoudig Europees kampioen ten einde gekomen.

Sanne Buijs

Van Woudenberg Henskens kocht de bruine ruin twee jaar geleden en zag hem met Buijs vanaf de B in anderhalf jaar tijd doorgroeien naar het Z2 en naar de Europese titel bij de Children. ‘Dat is mijn ontspanning en hobby. Ik kan er echt van genieten om te zien wat de kinderen kunnen bereiken. En ik zie graag dat een ander meisje er ook veel plezier van heeft.’ Liet van Woudenberg eerder al weten aan Hoefslag.

Sanne Buijs werd in 2017 én 2018 Europees kampioen bij de Children met Happy Feet. Samen met Bogers maakte Happy Feet de overstap naar de junioren. Maar de eigenaresse zag de viervoeter liever aan het werk bij de Children.

‘Hij is heel constant’

Happy Feet is volgens zijn eigenaresse een ‘hele fijne pony’. ‘Hij is heel constant. Al zet ik er een kind van tien op, dan doet hij gewoon zijn ding. Hij heeft ontiegelijk goede manieren; op Happy kun je bouwen.’ Ondanks dat Van Woudenberg Henskens hoge verwachtingen heeft van het nieuwe duo, vindt ze het jammer dat Buijs en Happy Feet geen combinatie meer zijn. ‘Haar beslissing kwam onverwacht en heeft me echt pijn gedaan. Als Sanne weer gaat rijden, wens ik haar heel veel succes. Ik heb altijd van haar en Happy genoten.’ Liet Van Woudenberg in september aan ons weten.

De samenwerking was van korte duur. Onder Uijtewaal liep de ruin geen internationale wedstrijden. Omdat de pony op stal bij Eigenaresse Van den Woudenberg moet blijven is er een eind gekomen aan de samenwerking met Anne Uijtewaal. Nieuwe amazone in het zadel wordt Sanne Evers.

 

Bron: Equnews / Hoefslag, overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties