Hans Peter Minderhouds eerste GP-paard Escapado overleden

Hans Peter Minderhouds eerste GP-paard Escapado overleden

Exquis Escapado (Bron: YouTubue)

Op woensdag is de 26-jarige Escapado (v.Exlibris) overleden. De ruin kwam zowel onder Carl Hester als Hans Peter Minderhoud uit op het hoogste niveau, van de laatstgenoemde ruiter was het zijn eerste internationale Grand Prix-paard.

Escapado

Escapado, beter bekend als Peanuts, werd in 1993 geboren in de stallen van Hartwig Müller Wittmun. De ruin zette de internationale carrière van Carl Hester op de kaart. Op de Olympische Spelen in Athene in 2004 waren zij de hoogstgeplaatste Britse combinatie met een 13e plek. Een jaar later werd het duo derde in de Grand Prix Special op de Europese Kampioenschappen. Kort daarna gaf Hester de teugels over aan Hans Peter Minderhoud, Escapado ging verder onder de naam Exquis Escapado.

Aken

Voor de inmiddels bekende Minderhoud was Escapado zijn eerste Grand Prix-paard. De combinatie schreef meerdere internationale overwinningen op hun naam in onder andere Flyinge, Zwolle en Odense. In 2009 wist de combinatie zelfs de kür op muziek te winnen in het prestigieuze Aken. In 2011 keerde Escapado terug naar Engeland om daar samen met twee Shetland pony’s te genieten van zijn pensioen.

Afscheid

“Erg verdrietig omdat ik vandaag afscheid heb moeten nemen van een speciale vriend, Peanuts”, reageert Hester. “Hij bracht me van de laatste plek in Aken in 2003 naar de beste Brit in Athene een jaar later. Ik wil zijn groom en Caroline bedanken voor zijn prachtige pensioen, met de twee pony’s waar hij gek op was. Hij zal erg gemist worden.” Ook Minderhoud reageert op het overlijden van de ruin. “Een heel bijzonder paard is vandaag overleden. Ik heb zo veel van hem geleerd. Bedankt Carl en in het bijzonder Caroline voor zijn mooie pensioen in Engeland. Ik zal hem nooit vergeten!”

Bron: Facebook/Hoefslag

Reacties