Hans Peter Minderhoud: ‘We zitten in een bubbel’

Hans Peter Minderhoud: ‘We zitten in een bubbel’

Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy N.O.P.
Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy N.O.P. The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

Hans Peter Minderhoud stond op de startlijst van The Dutch Masters met zijn GLOCK’s Dreamboy N.O.P. (v. Vivaldi). Aan Omroep Zeeland vertelt de ruiter hoe hij aankijkt tegen het traject voor de Olympische Spelen.

Fit

“Alles is vanwege het rhinovirus afgelast deze maand, maar ik hoop dat we vanaf april wel weer iets kunnen gaan doen. Want het is wel fijn als ik toch nog wat wedstrijden kan rijden. Ik heb de laatste jaren aan Dream Boy wel gemerkt dat hij niet heel veel wedstrijden nodig heeft om goede wedstrijden te rijden. Het is echt een geroutineerd paard geworden. Hij snapt het spelletje. Mezelf houd ik goed fit, omdat ik thuis nog veel kan rijden.”

Bubbel

“Het Rhino virus komt wel bijna elk jaar voor, maar dan gaat het vaak om één stal. Veel uitbraken zijn terug te brengen naar die wedstrijd in Valencia. Het virus is waarschijnlijk ook nog overgesprongen op de weg terug in Frankrijk of België. Het is een serieuze zaak waar je heel voorzichtig mee om moet gaan. Wij hebben de boel dichtgegooid. Geen lessen en paarden van buitenaf. We zitten eigenlijk een beetje in een bubbel. De dierenartsen die ik heb gesproken zeggen eigenlijk allemaal dat het ieder jaar voorkomt en dat het ook snel, na een paar weken, weer over is. Daar hopen we dan maar op.”

Tokio

“Het zou een enorme domper zijn de Olympische Spelen als het dit jaar ook niet door zou gaan. Dan is het definitief van de baan. Ze zeggen dat het doorgaat. Met of zonder publiek, iedereen gevaccineerd en veel testen. Het zullen geen gezellige Spelen worden met hossende mensen en een Holland House.”

Bron:Omroep Zeeland

Foto: Digishots

Reacties