Hans Peter Minderhoud en Dream Boy winnen ook kür in Mechelen

Hans Peter Minderhoud en Dream Boy winnen ook kür in Mechelen

0 1115
Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy N.O.P.
Hans Peter Minderhoud - Glock's Dream Boy N.O.P. FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P. hebben hun succes van gisteren herhaald. De combinatie was al de beste in de Wereldbeker Grand Prix van Jumping Mechelen, vandaag schreven ze ook de kür op muziek op hun naam. De tienjarige Vivaldi-zoon scoorde 83.665%.

Persoonlijk record

Drie van de vijf juryleden waardeerden de proef van Minderhoud en Dream Boy met een eerste plek, bij twee van hen doorbrak de artistieke score zelfs de 90%-grens. De KWPN-goedgekeurde hengst scherpte gisteren al zijn persoonlijk record in de Grand Prix aan, dat deden ze ook vandaag in de kür. Het is de eerste keer dat Dream Boy boven de 80% scoort. London Olympia was zijn eerste internationale kür op muziek, daar scoorde de combinatie bijna 78%.

Uitslagen

Helen Langehanenberg kwam het dichtste in de buurt van de score van Minderhoud. Zij stuurde Damsey FRH (v.Dressage Royal) naar 82.880%. De Portugese Maria Caetano werd derde, haar Lusitano Coroado (v.Rubi) liep naar 80.160%. Therese Nilshagen en Dante Weltino (v.Danone 4) waren de laatste combinatie die boven de 80% scoorde, hun kür werd gewaardeerd met 80.090%. De Nederlandse amazone Madeleine Witte – Vrees eindigde met de hengst Cennin (v.Vivaldi) op een zesde plek, ze scoorde 76.870%. Ook Patrick van der Meer vertegenwoordigde Nederland met zijn Zippo (v.Rousseau), de combinatie werd met 72.580% dertiende.

Lichte Tour

Ook in de Lichte Tour leverde een Nederlandse amazone de beste prestatie. Na het winnen van de Prix St. George, stuurde Joyce Heuitink haar zevenjarige Gaudi Vita (v.Apache) naar de hoogste score in de Inter I kür. De combinatie scoorde maar liefst 77.675%. Danielle Heijkoop werd in het zadel van Damirez vijfde in dezelfde rubriek, zij kreeg 71.275% toegekend.

Klik hier voor de volledige uitslagen van de Grand Prix en hier voor de uitslagen van de Lichte Tour.

Bron: Hoefslag

Reacties