Hans Peter Minderhoud: “Het ging iets minder vandaag”

Hans Peter Minderhoud: “Het ging iets minder vandaag”

0 1014
Hans Peter Minderhoud
Hans Peter Minderhoud - GLOCK’s Casper Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Het gehele podium van de Grand Prix van CDI3* Sint Truiden bestond vandaag uit Nederlandse combinaties. Hans Peter Minderhoud wist als enige de 70% grens te overschrijden en bleef daarmee onverslaanbaar. Minderhoud is tevreden, hoewel het volgens hem beter had gekund.

“Ik weet niet precies waar het aan lag vandaag”, vertelt Minderhoud. “Ik denk dat het te maken had met de hitte, en onze paarden zijn natuurlijk ontzettend verwend. De zwaardere bodem maakte het daarom niet makkelijker.”

“Maar Glock’s Casper liet ook hele goede stukken zien! We kregen bijvoorbeeld een 9 voor de 2-ers en de wissels en de uitgestrekte galop waren gewoon goed. In de passage en de verzamelde onderdelen liep het alleen niet zoals ik het graag had gezien. Hij kwam niet helemaal in het ritme en voelde anders dan anders. Normaal gesproken wil Casper altijd gaan, vandaag miste dat.”

Trainingen

“In de trainingen loop hij de laatste tijd echt heel goed. Het is jammer dat je dat dan nét niet kunt laten zien, maar het is zoals het is. Een paar weken terug in Schijndel bijvoorbeeld liep hij vele malen beter. We hadden toen een score van 74%, terwijl er echt nog wat foutjes in zaten.”

Nederlands Podium

Lynne Maas eindigde met Eastpoint (v. Westpoint) op de tweede plaats met 69,326%. Marlies van Baalen en Ben Johnson (v. Johnson TN) maakten het podium compleet met 69,239%.

Zie hier alle uitslagen.

 

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties