Hans Peter Minderhoud: “GLOCK’s Casper stond er goed aan”

Hans Peter Minderhoud: “GLOCK’s Casper stond er goed aan”

Hans Peter Minderhoud - GLOCK's Casper Subtop De Meern 2021 © Digishots

Hans Peter Minderhoud reed na een halfjaar zijn GLOCK’s Casper (v. Westpoint) de ring binnen in De Meern. De combinatie eindigde op een vierde plaats met 73,44%. De wedstrijd was onderdeel van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Competitie.

Tevreden

De laatste wedstrijd van de combinatie was vorig jaar juni in Schijndel. De ruiter vertelt “Tussen de eerste en tweede lockdown hebben we één keer gestart. Over het eerste gedeelte van de proef was ik heel tevreden. Het uitstrekken, appuyeren, piaffe en passage gingen heel goed. In het galop gedeelte gingen de zigzag, uitstrekken en serie om de twee goed maar in de eners ontstond een fout. Daarna ging de pirouettes wel goed maar de wissel ertussen was rommelig. Hij stond een beetje aan en ik gaf te weinig hulp waardoor de wissel niet zo mooi was.”

Ritme

“Er zit nog meer in en hij voelt goed aan. Er zijn nog niet zoveel wedstrijden maar hij moet nog een paar keer mee de ring in. Hij heeft wel wat ritme nodig, hij is niet kijkerig maar het is handiger als hij een paar keer de ring in komt” aldus Minderhoud.

Den Bosch

Minderhoud brengt de KWPN hengst GLOCK’s Dreamboy N.O.P. aan start tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Den Bosch. “Hij had vorig jaar Jumping Amsterdam gelopen en het NK. Het is wat dat betreft wel handig om te kijken hoe hij erop reageert als er een periode geen wedstrijden zijn. Hij is wel redelijk geroutineerd. Een wedstrijd zoals de Meern is niks voor hem. Hij heeft het nodig door eerst al één dag op het terrein te zijn en te trainen. Hij kan wel fris zijn en als ik hem zo uit de vrachtwagen haal en ga losrijden is dat voor hem niet ideaal. In Den Bosch zijn we een dag eerder aanwezig en kan hij rustig getraind worden. Hij loopt goed en is klaar voor Den Bosch. In april wil ik hem nog een keer starten en dan in mei het NK.”

Jonge paarden

“Een week na Den Bosch is Opglabbeek en daar start ik met Casper en Invictus. Met de jonge paarden wil ik graag weer op concours en in de Lichte Tour zijn er nationaal nog geen wedstrijden. Incognito en Dettori moeten ook weer van huis. Als het zo doorgaat en het outdoor seizoen is begonnen hoop ik dat het weer een beetje kan. Met de oudere paarden wil je toch ergens naar toe trainen. Je kan niet maar door blijven gaan dus we hebben ook even rustig aan gedaan. Ik hoop dat we weer lekker een planning kunnen maken en op wedstrijd kunnen” vertelt Minderhoud.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties