Hans Max-Theurer overlijdt op 76-jarige leeftijd

Hans Max-Theurer overlijdt op 76-jarige leeftijd

0 670

Hans Max-Theurer is op zondag 11 augustus volledig onverwachts overleden. Dat meldde zijn vrouw Sissi Max-Theurer via de Facebookpagina van haar Gestüt Vorwerk. Max-Theurer werd 76 jaar oud.

Hans Max-Theurer was de echtgenoot van Olympisch kampioen Sissy Max-Theurer. Daarbij was hij ook vader van twee kinderen, waaronder kampioensruiter Victoria Max-Theurer. Hij wist de liefde voor de paardensport door te geven aan zijn vrouwe en kinderen. Zijn vrouw werd zijn masterstudent, die onder het toeziend oog van haar man drie keer met drie verschillende paarden deelnam aan de Olympische Spelen. Met als beste prestatie een gouden medaille in Moskou.

In de voetsporen van haar moeder stond dochter Victoria. Zij werd door haar vader naar vier Junior European Championship medailles geleid. Met slechts 17 jaar reed ze naar de Europese kampioenschappen in Hickstead en een jaar later was ze de jongste ruiter aller tijden bij de Olympische Spelen van Athene. 

Hans Max-Theurer heeft samen met de vrouwen van zijn familie tientallen dressuurpaarden opgeleid tot op het hoogste niveau. Hij laat een grote kloof in de paardenwereld.

Bron: St. GEORG

 

Reacties