Hannoveraner Verband bekroont 8 jonge hengsten

Hannoveraner Verband bekroont 8 jonge hengsten

Het Hannoveranerverband heeft nu al voor de 10de keer de beste jonge dressuurhengsten onderscheiden met de Weltmeyer-prijs, nadat ze succesvol hun test aflegden. Dancier Gold, Shu Fu en Escamillo werden bekroond. 5 springhengsten kregen de Stakkato-prijs.

Weltmeyer-prijs voor dressuurhengsten

De succesvolle Dancier Gold (Dancier x Weltmeyer) liep met succes op het Hannoveranerkampioenschap en op het bondskampioenschap. Hij kon ook overtuigen tijdens beide onderdelen van zijn sporttest. Met Simone Pearce was de hengst geselecteerd voor het grote kampioenschap in Verden, maar dat kon omwille van corona niet doorgaan.

Escolar-zoon Escamillo verliet de keuring in Verden al als premiehengst. In 2020 voltooide hij zijn sporttest in Verden met een schitterende eindscore van 9,36 punten. In dressuurproeven voor jonge paarden eindigde hij afgelopen zomer regelmatig bovenaan de ranglijst, onder het zadel van Helen Langehanenberg. Die uitte op Facebook haar blijdschap over de onderscheiding: ‘Het is duidelijk, hij heeft het werkelijk verdiend! Het is voor deze premiehengst en sporttestoverwinnaar een kleine troost voor het feit dat hij zijn kunnen niet kon laten zien op het afgezegde WK.’

De Weltmeyer-prijs ging ook naar Shu Fu (Sezuan x Fürst Heinrich), die zich op de hengstenkeuring in Verden niet kon laten zien door een blessure. Op de 50 dagen-test in Schlickau kreeg Shu Fu wel een mooie score van 8,84.

Stakkato-prijs voor springhengsten

Het Hannoveraner Verband reikte aan 5 springhengsten de Stakkato-prijs uit. Het gaat onder meer om Araldik-zoon Abraxas, die met Pia Münker vicekampioen werd op het bondskampioenschap voor 5-jarige eventingpaarden.

Daarnaast kregen ook Casco Bravo (v. Cascadello),  Diathletico (v. Diacontinus), Valensky (v. Valentino) en Toulago (v. Toulon) de Stakkato-prijs.

Bron: Hannoveraner Verband

Foto: archief

 

Reacties