Hannoveraans stamboek reageert op rumoer en beschuldigingen

Hannoveraans stamboek reageert op rumoer en beschuldigingen

0 1651
algemeen dressuur
Foto: Archief

Er doen zich al enkele weken geruchten en beschuldigingen de ronde over het Hannoveraans Stamboek, welke steeds meer publiciteit genereren. Tot op heden heeft het bestuur daar geen commentaar op gegeven maar daar kwam vandaag, door middel van een persbericht, verandering in.

Mei 2019

In mei kwam het bestuur van het stamboek bijeen om te stemmen over de toekomst van fokkerijleider dr. Werner Schade binnen het stamboek. Ze besloten toen dat er geen toekomst voor hen samen zou zijn. De precieze oorzaak van de vergadering en de uiteindelijke beslissing maakten zij toentertijd niet bekend.

Daarna spanden zes fokkers een rechtszaak tegen het stamboek. Zij zouden het onrechtmatig hebben gevonden dat Schade op staande voet werd ontslagen.

Afspraken

Het bestuur laat nu weten dat zij Schade hebben ontslagen nadat hij verschillende afspraken niet nagekomen zou zijn. De uitgebreide toelicht hiervan was volgens hen al voor de vergadering beschikbaar voor de betrokken partijen. Het bestuur heeft tijdens de aanloop naar en onmiddellijk na de stemming gezocht naar geschikte oplossingen voor beide partijen. Dit is momenteel (nog) een juridisch geschil.

Stabiel

Vervolgens geeft de directie aan dat de vereniging een stabiele economische- en ledenstructuur heeft. De beweringen dat vele fokkers de vereniging hebben verlaten lijkt daardoor niet juist te zijn. Vorig jaar had het stamboek 12.264 leden, dit jaar zijn dat er 18 minder. Dit geeft een fluctuatiepercentage van minder dan één procent. Daarnaast beweren ze dat er vanaf 30 juni 2019 meer veulens geregistreerd zijn bij het stamboek dan in de eerste zeven maanden van 2018.

‘Het is aan ons de taak om het stamboek zo goed mogelijk te besturen, deze in de markt te presenteren en om het goed te positioneren. Daarom gaan we voor positieve ontwikkelingen, voor zowel aankomende evenementen en veilingen als bestuurlijke ontwikkelingen,’ licht Hans-Henning von der Decken toe.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

 

Bron: Persbericht / Hoefslag

Reacties