Halifax van het Kluizebos behouden voor Lorenzo de Luca

Halifax van het Kluizebos behouden voor Lorenzo de Luca

0 302
Halifax van het Kluizebos

De Italiaanse firma Scuderia 1918, een schoenenfabrikant, is voor een deel eigenaar geworden van Halifax van het Kluizebos. Hierdoor blijft de zoon van Heartbreaker voorlopig behouden voor Lorenzo de Luca.

Halifax van het Kluizebos heet voortaan Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos.

Stephex Stables

De 12-jarige voshengst is nu voor 50 procent eigendom van Scuderia 1918 en voor 50 procent van Stephex Stables, de werkgever van De Luca.

Lorenzo de Luca won in mei van vorig jaar de Grote Prijs van Rome met Halifax van het Kluizebos. In het seizoen 2016/2017 prijkte de hengst bovenaan de ranglijst van de World Breeding Federation for Sport Horses.

Hij zal bij Stephex Stables ook beschikbaar blijven voor de fokkerij.

Volledig eigendom

Stephan Conter van Stephex kreeg Halifax van het Kluizebos in 2017 volledig in eigendom. Tot dan toe was hij voor de helft van het Belgische T&L sporthorses.

Voordat De Luca plaatsnam in het zadel, werd Halifax gereden door de Duitse ruiter Daniel Deusser, eveneens actief voor Stephex Stables.

Het exclusieve schoenenmerk Scuderia 1918 (met schoenen van rond de 1200 euro!) is in principe niet verbonden met de hippische markt, maar het bedrijf legt middels een promotievideo op de website wel een verband met de elitaire kant van de paardensport.

De modellen hebben inmiddels ook al namen als Deusser en De Luca.

Bron: St-Georg / Hoefslag

Foto: Digishots

Reacties