Halfbroertje of -zusje van Uzzo in de maak bij Van der Meer

Halfbroertje of -zusje van Uzzo in de maak bij Van der Meer

Uzzo
Patrick van der Meer en Uzzo, Aken 2015 (foto: DigiShots)

Patrick van der Meer en Uzzo waren een topcombinatie en binnenkort heeft de ruiter een halfbroertje of -zusje van zijn ex-kampioenspaard op stal! Van der Meer maakte bekend dat merrie Zorinte drachtig is van Lancet, de vader van Uzzo.

Topcombinatie

De Grand Prix-ruiter en Uzzo wonnen in 2006 het WK voor jonge paarden in het Duitse Verden. Een jaar later veroverde de combinatie er de bronzen medaille. In 2012 trokken Van der Meer en Uzzo naar Londen, waar ze Nederland vertegenwoordigden op de Olympische Spelen. Een hoogtepunt voor hun gezamenlijke carrière was verder het teamgoud op het EK in Aken in 2015. Kort na dat EK is Uzzo verkocht aan Charlotte Kruiniger, die nog steeds met hem bij Van der Meer komt trainen.

Eerder had Van der Meer ook al Uzzo’s volle broer Enzo (verkocht aan Esmeralda Tol) en halfbroer Ice (nu voltigepaard van Nienke de Wolff) onder het zadel.

Uzzo nooit uit het zicht

Uzzo is dus nooit uit het zicht van Patrick van der Meer geweest, en nu is zijn Scandic-dochter Zorinte drachtig van Lancet, de vader van Uzzo.

Lancet

Lancet (v. Wenzel I) nam met Imke Schellekens-Bartels deel aan de Olympische Spelen in Atlanta (2004). De combinatie werd individueel elfde en het Nederlandse dressuurteam eindigde op de vierde plek. Na de Spelen verhuisde Lancet naar Groot-Brittanië, waar hij met Emma Hindle een van de meest succesvolle Britse dressuurcombinaties ooit werden.

In 2011 ging de hengst op 18-jarige leeftijd met pensioen, waarna hij zijn carrière als dekhengst verder zette.  Uzzo is een van zijn bekendste nakomelingen. Lancet is ook de vader van onder meer de goedgekeurde hengst Ziësto, die in 2017 zijn GP-debuut maakte onder Hans Peter Minderhoud. Lancet overleed in 2017 op 24-jarige leeftijd.

Bron: Facebook / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

 

 

Reacties