Habibi DVB in mede-eigendom van Mara de Vries

Habibi DVB in mede-eigendom van Mara de Vries

Habibi
Mara De Vries en Habibi DVB, hier in Ermelo 2017 (foto: DigiShots)

Mara de Vries is vanaf vandaag niet alleen de amazone van Habibi DVB, maar ook de mede-eigenaresse, aldus Dressuurstal Van Baalen, die de zesjarige ruin fokte uit de succesmerrie Kostendrukkers Davina, die inmiddels met Lisanne Zoutendijk ZZ-Zwaar dressuur loopt.

De amazone rijdt de vosruin van Don Schufro x Johnson vanaf zijn vierde en behaalde sindsdien klinkende resultaten. Zo vertegenwoordigen ze Nederland op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in 2017, werden er internationale zeges gepakt in Compiègne en pakte het duo de regiotitel Z2 Zuid-Holland met percentages boven de 73%.

Habibi DVB blijft

De amazone moest eind vorig jaar ‘afscheid’ nemen van Farzana DVB, met wie ze hoge ogen gooit in de Lichte Tour. Ze rijdt de merrie nog wel, maar op termijn zal nieuwe amazone Shanna Baars de teugels overnemen. Met Habibi DVB is een eventuele verkoop nu van de baan.  ‘Ik heb elke dag zoveel plezier in het rijden van Habibi DVB; het is een paard met heel veel kwaliteit dat mij erg goed past’, laat ze weten. ‘Ik ben supertrots en heb zin in wat komen gaat!’

Ook Coby en Marlies van Baalen zijn van mening dat Mara een perfecte combinatie vormt met de imposante ruin. Met zijn enorme talent voor passage en piaffe ziet de toekomst er veelbelovend uit voor de combinatie.

Bron: Dressuurstal van Baalen

Foto: DigiShots

Reacties