Guinness met Brigitte Vonk wederom Nederlands kampioen Jachtpaarden

Guinness met Brigitte Vonk wederom Nederlands kampioen Jachtpaarden

Brigitte Vonk met Guinness. Foto Wybrich Warns (KNJV)
Brigitte Vonk met Guinness. Foto Wybrich Warns (KNJV)

Brigitte Vonk werd met haar Iers gefokte Guinness (v. Cult Hero) op 21 april 2018 op Landgoed de Valouwe in Ede voor de derde keer Nederlands kampioen Jachtpaarden. Bovendien won de combinatie het Open International Championship.

Nadat het NK Jachtpaarden 34 keer plaats vond in het bos van Paleis Soestdijk, werd deze 35e editie van het NK gehouden op landgoed De Valouwe in Ede. Vonk behaalde deze titel bovendien ook al drie keer met haar paard Finnegan.

‘Guinness kan alles’

“Guinness is voor de derde keer Nederlands Kampioen en gemaakt voor de jacht, hij kan alles!” vertelt Brigitte Vonk na afloop van de wedstrijd aan Tabitha de Bie van Paard & Pony Gids.

Tweede werd Pascal Zandman met Valentino, gevolgd door QJH Kalkman met Galopin. Johan van Triest werd vierde met My Boy en B. Minnen vijfde met Sun Rich Kid.

In de Members klasse was Patricia van Motman-Bade de beste met haar paard Jefferson Cruising

Afsluiting (slip)jachtseizoen

Jaarlijks vindt het NK Jachtpaarden plaats ter afsluiting van het (slip)jacht seizoen. Leden van de jachtverenigingen Soestdijk, de Midland Hunt, de Veluwe Hunt en de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereeniging strijden in de Mastersklasse tijdens het NK om de titel ‘Nederlands Kampioen Jachtpaarden’. In de members klasse wordt er door de deelnemers gestreden om de titel ‘Nationaal Kampioen’.

Dit jaar is er een nieuwe klasse toegevoegd aan het evenement de Open International Hunter Championship (OIHC). Aan deze rubriek nemen internationale combinaties deel, maar ook nationale combinaties die niet verbonden zijn aan bovengenoemde

Bekijk hier alle uitslagen

Bron: Hoefslag / Paard & Pony Gids / KNHS

Reacties