Guerdat nieuwe leider wereldranglijst

Guerdat nieuwe leider wereldranglijst

0 15

Steve Guerdat is de nieuwe nummer één op de Rolex Rankings, de wereldranglijst springen. De Olympische kampioen lost Rolf-Göran Bengtsson af, net als hem een vroegere stalruiter van de Nederlander Jan Tops. De Zweed, regerend Europees kampioen, zakt zelfs naar plek vier. Plek twee is nu voor de Brit Nick Skelton, de derde plaats is in de Duitse handen van Christian Ahlmann.
Beste Nederlander is Marc Houtzager. De ruiter uit Rouveen klimt een plekje van zeventien naar zestien. Gerco Schröder is de tweede Nederlander. Hij zakt zoals verwacht al valt de schade mee, want hij gaat van 21 naar 22.

Steve Guerdat  staat voor de eerste keer in zijn carrière op plek één van de wereldranglijst. De in juni dertig geworden Zwitser is bezig aan een voor hem historisch jaar. Veel is daarbij te danken aan zijn toppaard Nino des Buissonnets (v. Kannan). Het duo werd in april tweede in de wereldbekerfinale in Den Bosch en behaalde eeuwige roem door in Londen te zegevieren. Ook financieel volgde een beloning dankzij de winst in de zeer hoog gedoteerde Grote Prijs van Rio de Janeiro.

(Foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de actuele stand.

Reacties