Guardian S-dochter Lentebloem kampioen op Jong KWPN-keuring

Guardian S-dochter Lentebloem kampioen op Jong KWPN-keuring

0 293
Guardian S leverde de kampioen Lentebloem © DigiShots

Na de springpaarden kwamen de dressuurpaarden in de baan op de Jong KWPN-keuring in Ermelo. Deze dressuurmerries werden ook gescoord door zowel het jurykorps als de studenten van het Nationaal Scholenconcours en de deelnemers van het NK Young Breeders. Tien dressuurpaarden mochten voor de jury verschijnen. Daarvan mochten vijf merries het sterpredicaat in ontvangst nemen.

Stamboekkeuring

Lentebloem (Guardian S x Bretton Woods) kreeg hierbij de beste punten toebedeeld van de jury. De merrie behaalde 80 punten voor exterieur en 85 punten voor bewegen. Ook de merrie Lucienne V.O.D. (Glamourdale x Michelangelo) behaalde eveneens 80 punten voor exterieur en 80 punten voor beweging. Deze merrie is een halfzus van de KWPN-goedgekeurde UB40. Drie van de eerder benoemde stermerries verschenen terug op de Centrale Keuring.

Lentebloem

De kampioene van de Centrale keuring werd de Guardian S-dochter Lentebloem. Deze merrie heeft hiermee tevens een ticket voor de NMK bemachtigd en is benoemd tot voorlopig keur. Henk Dirksen noemde haar een royale merrie met een lichtvoetige draf en makkelijke galop. Als tweede mocht Lucienne V.O.D. zich opstellen. Deze zeer aansprekende merrie met een mooi front en veel afdruk werd ook uitgenodigd voor de NMK en werd voorlopig keur verklaard. Daarnaast werd Lonette KB (Negro x Flemmingh) voorgesteld, zij werd derde.

Kalista

In de categorie vier t/m zevenjarige merries werd Kalista (Farytaile x Donnerhall) voorgesteld aan de jury. Kalista werd hierbij elite verklaard en werd tot kampioene van de vier t/m zevenjarige merries uitgeroepen.

Zie ook: Larenchidee DN beste springmerrie op Jong KWPN-keuring

Bron: KWPN

Reacties