Grote veranderingen voor Longines FEI Jumping Nations Cup

Grote veranderingen voor Longines FEI Jumping Nations Cup

Longines FEI Nations Cup
Jur Vrieling - VDL Zirocco Blue N.O.P. Furusiyya FEI Nations Cup CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots

Als gevolg van de coronacrisis heeft de FEI grote veranderingen aangebracht in het format van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2020. Men hoopt dat de finale in oktober dit jaar in Barcelona wel verreden kan worden.

Doordat vele kwalificatiewedstrijden voor de FEI Nations Cup Springen al zijn afgelast en het doorgaan van de komende wedstrijden nog lang niet zeker is, besloot de FEI duidelijkheid te verschaffen. Ze passen de regels voor de finale aan.

“Natuurlijk is alles afhankelijk van de ontwikkelingen. We hopen dat er heel snel verbetering optreedt in al het leed over de hele wereld. Voor nu willen we ook optimistisch zijn en hopen we dat de Longines FEI Nations Cup finale in Barcelona door kan gaan,” vertelt voorzitter Ingmar de Vos.

22 landen

Er zullen in totaal 22 landen worden uitgenodigd voor de finale. Tien uit Europa, drie uit Noord-Amerika, twee uit Zuid-Amerika, twee uit het Midden-Oosten, twee uit Azië/Australazië, één uit Afrika, één uit Eurazië en gastland Spanje.

Kwalificatiewedstrijden

De reeds verreden kwalificatiewedstrijden dit jaar (in de Verenigde Staten), tellen niet mee. Andere Nations Cup wedstrijden die mogelijk later dit jaar nog wel doorgaan zullen ook niet meetellen als kwalificatie.

De UAE en Syrië hebben hun plaatsen voor de finale eerder dit jaar al verdiend in de league van het Midden-Oosten. Zij behouden hun finaleplaats. Alle overige landen kwalificeren zich rechtstreeks.

Daarbij kwalificeren landenteams zich kwalificeren op basis van de punten van de vier hoogst geplaatste ruiters per land in de Longines Ranking zoals die een maand voorafgaand aan de finale eruitziet.

De finale in Barcelona staat van 2 tot en met 4 oktober op de kalender.

Geen EEF serie

De dit jaar voor het eerst uitgeschreven Longines EEF serie (de enorm opgewaardeerde voormalige tweede divisie), gaat dit jaar niet door. Verder vindt er geen promotie dan wel degradatie plaats binnen de Longines FEI Jumping Nations Cup.

Divisie 1 wordt in 2021 verreden met dezelfde tien Europese teams als dit jaar gepland stond.

 

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Reacties