Grote opkomst Salinero look-a-like verkiezing *video*

Grote opkomst Salinero look-a-like verkiezing *video*

De Salinero look-alike-verkiezing zaterdagmiddag bij Anky van Grunsven heeft 52 amazones met hun paard tot in Erp gebracht. Zij streden allemaal om de titel en de prijs, meerijden tijdens Indoor Brabant. Maar liefst 24 combinaties werden gekozen. Tijdens Indoor Brabant neemt de Erpse amazone voor het publiek afscheid met een allerlaatste kür op Salinero.

De Salinero lookalikeverkiezing was een idee van Frank Kemperman, de organisator van Indoor Brabant. “Ik moest er erg om lachen en zag het idee dan ook meteen zitten. We hebben dus een oproep gedaan en kregen ruim 180 aanmeldingen. Dat hadden we niet verwacht”, zegt Anky van Grunsven die samen met Kemperman jureerde.

Anky van Grunsven: “Uit al die brieven hebben we op basis van de meegestuurde foto’s al een voorselectie gemaakt. Dat was wel nodig ook want sommigen hadden een schimmel en vonden dat die op Salinero leek. Uiteindelijk hebben we 52 combinaties uitgenodigd om hier in Erp aanwezig te zijn bij de Salinero look-a-likeverkiezing.”

En die 52 combinaties waren er allemaal. Het was dus een drukte van belang bij de stal van Anky van Grunsven die ruim anderhalf uur jureerde. “Het was best pittig. Je let op de vertekeningen, de kleur, de manier van lopen en bewegen. En dat met zoveel paarden. We zijn er erg soepel mee omgegaan. Bij twijfel zeiden Frank en ik toch ok. Uiteindelijk hebben we dus 24 combinaties uitgekozen.”

Indoor Brabant
Deze combinaties mogen dus op donderdag 14 maart meerijden in de grote piste van Indoor Brabant. “En daar is het ook wat drukker dan normaal bij een wedstrijd. Dus daarom hebben we ook geselecteerd op hoe rustig de paarden waren. Dat is belangrijk want we willen natuurlijk geen gekke dingen tijdens Indoor Brabant”, aldus Anky van Grunsven.

Klik hier voor een filmpje.

De Hoefslag is mediapartner van Indoor Brabant en zal tijdens dit evenement dagelijks extra nieuws melden en videojournaals verzorgen via deze website!

 

 

Hoefslag/Omroep Brabant

Reacties