Groepenindeling tweede bezichtiging KWPN Stallion show bekend

Groepenindeling tweede bezichtiging KWPN Stallion show bekend

Marieke van der Putten - Glock's Toto Jr
Marieke van der Putten - Glock's Toto Jr Finale ISAH Hengstencompetitie KWPN Hengstenkeuring 2017 © DigiShots

het KWPN heeft de groepenindeling bekend gemaakt van de tweede bezichtiging van de KWPN Stallion Show, die van 29 januari tot  en met zaterdag 1 februari plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch.

Springhengsten eerst

De eerste twee dagen, woensdag en donderdag, staan in het teken van de springhengsten. Cornet Obolensky is met vijf nakomelingen in de tweede bezichtiging de topaanvoerder bij de springhengsten. Op de tweede dag worden voor het eerst de meest complete springhengsten van de tweede bezichtiging geprimeerd. Het programma vervolgt donderdag met een presentatie van de springhengsten die in 2019 zijn goedgekeurd, de KWPN Select Sale en finales van de Blom Hengstencompetitie. Als laatste wordt de VHO Trofee verreden.

Glock’s Toto jr

De laatste twee dagen zijn voor de dressuur-, tuigpaard- en Gelderse hengsten. Vrijdag 31 januari wordt er gestart met de tweede bezichtiging van de dressuurhengsten. Hoofdleverancier bij de dressuurhengsten is Glock’s Toto Jr. met elf nakomelingen in de tweede bezichtiging.  Aan het eind van deze tweede bezichtiging worden op zaterdag de aangewezen hengsten aan de hand gepresenteerd, waarna de meest complete hengsten in de baan komen voor de primering.

Tuigpaardhengsten

Daarna staan de tuigpaarden op het programma voor hun tweede bezichtiging, gevolgd door een presentatie van de tuigpaardhengsten die in 2019 zijn goedgekeurd en de kampioenskeuring voor de tuigpaardhengsten. Vervolgens staat de Oregon Trofee op het programma.

Hengstencompetitie dressuur

Hierna wordt het programma weer voortgezet met de dressuurhengsten, met onder andere de KWPN Select Sale dan plaatsvindt. Ook worden op zaterdag de finales van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie dressuur verreden.

Bekijk hier de exacte groepenindelingen.

Bron: De Hoefslag/ KWPN

Reacties