Gregwaard wint Subli Cup Ammerzoden

Gregwaard wint Subli Cup Ammerzoden

0 235
Marlou de Ruyter - Gregwaard WK Selectie 5 Jarigen 2016 © DigiShots

Zondag kwamen tijdens de Subtop wedstrijd in Ammerzoden ook jonge dressuurpaarden aan de start voor de Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden. Beste paard van de dag was de vijfjarige Gregwaard met Marlou de Ruyter.

Gregwaard (v. Florencio) behaalde een score van 88,6% en was daarmee de afgetekende winnaar van de vijfjarigen. Annelies Terra en Jacqueline Noorbergen genoten van de proef: ‘het is een waanzinnig paard met toekomsperspectief, waarbij we bijna alleen maar negens kwijt konden op het protocol. Zijn sterkste gang was de draf waarvoor we een 9,5 gegeven hebben’.

Joyce Lenaerts werd tweede met de Johnson-zoon George. Ze stelde het paard super voor en behaalde 76,6%. ‘De proef van Marie-Jose Timmermans was wat behoudend en het paard mag nog net iets meer op het achterbeen’ verteld Terra over Girl Power (v.Totilas), die derde werd.

Bij de vierjarigen ging de winst naar Angela Wijkhuizen met He Knocks on Wood. De zwarte Bretton Woods-zoon behaalde 80,8%. ‘Angela’s paard was een van de weinige vierjarigen die werd voorgesteld zonder dat hij te kort in de hals werd. Hij werd netjes voorgesteld en lijkt over veel aanleg te beschikken.’ Marije Kersbergen werd tweede met Tapania’s Hollywood (v.Furst Romancier) met 78,4%.

Uitslag vierjarigen
1. Angela Wijkhuizen – He Knocks on Wood – 80,8%
2. Marije Kersbergen – Tapania’s Hollywood – 78,4%
3. Maaike Zeeveld-Hamelink – Hummer – 77,8%

Uitslag vijfjarigen
1. Marlou de Ruyter – Gregwaard – 88,6%
2. Joyce Lenaerts – George – 76,6%
3. Marie Jose Timmermans – Girl Power 74,8%

Bron: Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden

Foto: Digishots

Untitled design (8)

Reacties