Gregory Wathelet: “Ik werk nu vooral met jonge paarden”

Gregory Wathelet: “Ik werk nu vooral met jonge paarden”

0 175

De topspringruiter Gregory Wathelet vertelt over zijn dagelijkse bezigheden nu er geen concoursen zijn. Hij is gevestigd in Clavier, België.

Bewuste keuze

Wathelet vertelt “Ondertussen zorg ik dat ik thuis wat bezig blijf. Ik rijd nu een 7 tot 8 paarden per dag. Dit is een bewuste keuze, ik probeer ze wel aan het werk te houden maar aangezien je niet weet wanneer wedstrijden terug van start zullen gaan, probeer ik ze ook niet te hard door te werken. Ik denk dat de nationale wedstrijden sneller terug van start zullen gaan dan de internationale wedstrijden maar wanneer dat zal zijn weet niemand. Het kan juni zijn, augustus is ook mogelijk. Alles zal nu afhangen van hoe goed we de maatregelen van de overheid volgen en hiermee omspringen”.

Springen

De toppaarden laat Wathelet wat meer rusten en minder springen. Hij vertelt “Ik werk nu vooral met jonge paarden. Volgens mij heeft het weinig zin om nu thuis met je oudere, ervaren paarden te springen.” De ruiter licht toe dat hij pas weer gaat springen als de wedstrijden worden hervat. “Ik denk ook dat deze lange pauze voor sommige paarden wel positief kan zijn op die manier hebben ze er hopelijk extra veel zin in als ze terug in de wedstrijdring mogen aantreden” aldus de ruiter.

Bron: Equnews

Foto: Remco Veurink

Reacties