Grandorado-dochter Monica B scoort 80,5 punten in IBOP

Grandorado-dochter Monica B scoort 80,5 punten in IBOP

springen ibop algemeen

In het Zuid-Hollandse Vlaardingen zijn vier spring- en negen dressuurmerries geslaagd voor de IBOP.  Monica B (v.Grandorado TN) mocht met 80,5 punten de mooiste cijferlijst mee naar huis nemen, ook is ze gelijke elite verklaard.

De punten zijn uitgedeeld door juryleden Petro Trommelen en Marcel Beukers, die het volgende zeiden over de merrie: “We hebben een fijne IBOP gehad in Vlaardingen vandaag. Monica B heeft een goede galop met daarin veel macht, balans en een goed achterbeengebruik. Op de sprong heeft ze veel overzicht, springt ze vlug van de grond en toont ze veel macht. Ze liet een constante verrichting zien en viel op met haar goede reflexen en vermogen. Voor die beide onderdelen hebben we haar een 8,5 kunnen geven”, licht Petro toe. Alle vier de driejarige springmerries ontvingen voldoende punten om de IBOP te halen.

Dressuursmerries

Met 79 punten was de Governor-dochter Káeny van amazone Jessica Buying de best scorende. Aansluitend werd deze vijfjarige merrie, die zich fijn liet rijden en veel gemak in de verrichting toonde, in het stamboek opgenomen en ster verklaard met een bovenbalk van 75/80. Naast Káeny wisten er nog negen dressuurmerries te slagen.

Bron: KWPN

Foto:  Archief

Reacties