Grand Prix-paard Idocus overleden op 31-jarige leeftijd

Grand Prix-paard Idocus overleden op 31-jarige leeftijd

Idocus
Marlies van Baalen en Idocus

Afgelopen dinsdag is KWPN-hengst Idocus (v. Equador) overleden. Dat maakte DG Bar Ranch, de plek waar de hengst  mocht genieten van zijn pensioen, gisteren bekend op Facebook. De hengst werd 31 jaar oud

Idocus werd in 1990 geboren in Amerika. Hij werd door Grand Prix-amazones Lendon Gray en Courtney King-Dye opgeleid tot op het hoogste niveau. In 2001 maakte Idocus de oversteek naar Nederland. Hij werd als 11-jarige goedgekeurd door het KWPN.

Idocus bleef in Nederland om zijn sportcarrière verder uit te bouwen. Marlies van Baalen nam de teugels over. En met succes: in 2004 vertegenwoordigden Idocus en Marlies Nederland op de Olympische Spelen in Athene. Daar eindigden ze met het Nederlandse team op de 4de plaats.

In 2005 keerde Idocus terug naar Amerika en zette zijn carrière verder onder Courtney King-Dye. Ze eindigden onder meer op de 6de plek in de Wereldbekerfinale in Las Vegas (2007). Daarna mocht Idocus met wedstrijdpensioen. Hij werd op DG Bar Ranch ingezet als dekhengst en mocht daar ook blijven.

Afgelopen jaar liet Idocus zich nog eens zien, tijdens de jaarlijkse bijeenkomst KWPN-NA. Het KWPN vaardigde Ralph van Venrooij en Henk Dirksen af naar Amerika. Zij reikten een oorkonde uit aan Idocus, om zijn 30ste verjaardag te vieren. Henk Dirksen was onder de indruk van Idocus: ‘Hij liet zich aan de hand zien en toonde daarbij zeer fit.’

Bron: DG Bar Ranch/Hoefslag

Foto: Zephyr Farm

Reacties