Grand Prix-paard Castello overleden: “Het paard met 9 levens”

Grand Prix-paard Castello overleden: “Het paard met 9 levens”

0 5161
Vanja de Boer en Castello

Dressuuramazone Vanja de Boer heeft afscheid moeten nemen van haar Grand Prix-paard Castello, ‘het paard met 9 levens’, zoals ze zelf beschrijft in een bericht op Facebook.

Koliekgevoelig

De weg die de combinatie heeft bewandeld naar het hoogste niveau was verre van makkelijk. Toen de amazone Castello als vijfjarige kocht werd hij al na een paar maanden ernstig ziek. De ruin bleek erg koliekgevoelig te zijn, zijn dikke darm kantelde zomaar, waardoor ze vaak bij de kliniek te vinden waren. De Boer deed er alles aan om haar paard zo gezond mogelijk te houden. In mei 2019 is hij een koliekoperatie ondergaan.

Nooit opgegeven

“In al die jaren dat ik hem heb is de langste periode dat ik met hem aangesloten gereden heb acht maanden”, vertelde ze vorig jaar aan Hoefslag na hun Intermediaire II-debuut. “Toch heb ik nooit opgegeven. Ik wil alles uit mijn paarden en mijzelf halen, in voor en tegenspoed. Als de dierenarts zegt dat ik er drie maanden naast moet lopen, dan doe ik dat. Met lood in mijn schoenen, maar ik zal nooit mopperen.”

Samen geknokt

In de zomer van 2020 maakte de combinatie de overstap naar de Zware Tour. Voor De Boer een droom die uitkwam. Op haar Facebook-pagina schrijft ze een eerbetoon aan haar paard: “We zijn op de mooiste wedstrijden geweest en hebben de leukste ritjes gemaakt. Wat hebben we vaak samen geknokt om je gezondheid. Jij leerde mij dat niets onmogelijk is, hoe diep het dal ook was, en dat ik moet vertouwen op mijn gevoel. Houden van is ook loslaten.”

Bron: Facebook Vanja de Boer

Foto: Privébezit

Reacties