Succesvol Grand Prix-debuut voor Dana van Lierop

Succesvol Grand Prix-debuut voor Dana van Lierop

schimmel dressuur

Begin mei vertelde Dana van Lierop dat ze van plan was om haar allereerste Grand Prix te rijden met de PRE-hengt Cingaro. In maart scoorde de combinatie tijdens hun debuut samen 68% in de Intermediaire II en nu, na de ‘Corona-pauze’, startte de combinatie Grand Prix.

Van Lierop behaalde vele successen, waaronder zes gouden medailles op Europese Kampioenschappen bij de jeugd. In 2011 was ze de eerste ponyruiter ooit die meer dan 80% scoorde op een EK. Inmiddels heeft de 24-jarige amazone ervaring bij de U25 met Jerich Wunschtraum en Chocolate Cookie RDP, maar aan de ‘grote mensen’ Grand Prix kwam ze eerder nog niet toe. “Meneer Yom Tov vond dat dat er maar eens van moest komen”, vertelde ze eerder aan Hoefslag.

Cingaro

Cingaro heeft veel body, een indrukwekkend front, kan groot én klein bewegen én kijkt graag naar de dames. “Het liefst laat hij dan luidkeels van zich horen, maar hij weet dat hij dat niet mag. Pluisje – zijn bijnaam te danken aan zijn pluizige manen – weet dat hij niet mag hinniken. Hij houdt het dus bij binnensmonds gebrom, heel grappig.”

Grand Prix

“Met wat rommeltjes en een aantal dure fouten ben ik heel erg blij met 64%”, laat Van Lierop weten over haar Grand Prix-debuut. “Pluisje, je bent een held.”

 

Bron: Hoefslag / Facebook

Foto: Remco Veurink

Yes, Yes🤩 Vandaag dan mijn Grand Prix debuut😍 met wat rommeltjes en een aantal dure fouten echt super blij met 64%🤩…

Geplaatst door Dana van Lierop op Zondag 5 juli 2020

Reacties