Grand Prix Parijs: Winst voor Deusser, Van der Vleuten vijfde

Grand Prix Parijs: Winst voor Deusser, Van der Vleuten vijfde

0 253
daniel Deusser D-Cornet d'Amour

De winst in de Longines Grand Prix van Parijs, over 1.60 meter, was zondag voor Daniel Deusser en de 14-jarige Cornet d’Amour (v Cornet Obolensky). In een finale met twaalf combinaties noteerde hij met 37.95 seconden de snelste tijd.

Zeven combinaties bleven ook in de barrage foutloos. Jos Verlooy was in het zadel van de Casall-zoon Caracas de eerste. Zijn tijd was echter lang niet snel genoeg, hij eindigde uiteindelijk als zesde.

Eigen publiek

De Fransman Simon Delestre werd voor eigen publiek tweede met zijn vosruin Hermes Ryan (v Hugo Gesmeray / 38.08 seconden). De Amerikaanse Lauren Hough eindigde op de derde plek met de 13-jarige merrie Ohlala (v Orlando), gevolgd door Pénélope Leprévost met de KWPN-erkende hengst Vagabond de la Pomme (v Vigo d’Arsouilles) en Maikel van der Vleuten met Salomon (v Stolzenberg).

Ook Leopold van Asten plaatste zich met zijn toppaard VDL Groep Zidane (v Heartbreaker) voor de barrage, maar liep daarin tegen twee springfouten aan en eindigde daarmee als tiende. Dat overkwam ook Kent Farrington met de Lord Z-zoon Creedance, die twaalfde werd.

De winst leverde voor Deusser 99.000 euro op.

Bron: equnews.com / KWPN

Foto: DigiShots

Reacties