Roosendaalse Kürwinst voor Visser en Vingino

Roosendaalse Kürwinst voor Visser en Vingino

0 982
Tommie Visser - Variohippique's Vingino Christmas Show 2016 © DigiShots
Tommie Visser - Variohippique's Vingino Christmas Show 2016 © DigiShots

De juryleden hadden hem unaniem op één gezet. Met 75.35 won Tommie Visser met zijn VarioHipique’s Vingino (Polansky) de Kür op de CDI3* in Roosendaal. Daarmee revancheerde de ruiter uit Retie zich op zijn eerdere GP-resultaat waar hij Anders Dahl nog voor moest laten gaan

Kleine verschillen

Ook de plaatsen 2 en 3 gereserveerd voor Nederlandse successen. Marlies van Baalen reed met de Rheinlands-gefokte ruin Ratzinger (Ricardos) naar een eindpercentage van 73,625. Haar proef werd door de juryleden wisselend beoordeeld. Zo had de Sloveense Maja Stukelj Van Baalen ex aequo geplaatst met Tommie Visser.

De juryleden bij M en B, respectievelijk Jacques Van Daele (B) en Susanne Baarup (Den) dichtten Van Baalen een vierde plek toe. Zij prefereerden, samen met jury bij C Francis Verbeek, de proef van Jeannette Haazen met D’abanos d’O (Abanos) boven die van Van Baalen en Ratzinger.

De verschillen waren desalniettemin erg klein: met 73.30 moest Haazen maar erg weinig op Van Baalen toegeven. De vierde plaats was voor de Duitse Nadine Husenbeth met Florida (Fidermark I) met een percentage van 72.55.

Klik hier voor de Küruitslag

Jasmine de Koeyer beste NL Young Rider

Bij de Young Riders geen Nederlandse driekleur in de Kür-top drie. De winst ging met 76,417% naar de Duitse Anna-Christina Abbelen en Fürst on Tour (Fürst Heinrich). Jasmine de Koeyer zorgde met Esperanza (Desperados) en een vierde plaats (72,583) voor het beste Nederlandse resultaat.

Met tien Nederlandse deelnemers is het niet verwonderlijk dat ook de plaatsen vijf tot en met elf rood-wit-blauw kleurden. Met 71,791 was de vijfde plaats voor Lisanne Zoutendijk en haar Riccione-zoon Kostendrukkers Ringo Star. De zesde plaats was voor Robin Bernoski en de Flemmings-Zoon Clever (71,458)

Klik hier voor de YR-Küruitslag 

Derde stek voor Zoutendijk in Inter I-kür

Met Kostendrukkers Watteau mocht Lisanne Zoutendijk zich in de prijsuitreiking van de Inter I-kür als derde opstellen. Met de dertienjarige Kennedy-zoon reed Zoutendijk naar een score van 72.275 en dat was nipt achter de nummer twee Francoise Hologne-Joux (Bel) en de Hannoveraans-gefokte Warhol (Warkant) die 72.525 op haar eindlijst zag prijken. De overwinning was voor Hologne-Joux’ landgenoot Domien Michiels. Met Intermezzo van het Meerdaalhof (Gribaldi) reed de ruiter naar een eindscore van 74,05.

Klik hier voor de Inter I-Küruitslag

Afgetekende winst van Van der Vlist in U-25

Ruim twee procent reed Maxime van der Vlist zich los op haar naaste concurrente Anna-Christina Abbelen. Het waren vooral de jury bij C en B (respectievelijk Mara De Bel Groenenboom en Maria Schwennesen (Aus)) die de verrichtingen van Van der Vlist en Bailey (Negro) op hogere waarde wisten te schatten. Met 77.375 en 74.500 zetten zij Van der Vlist een stuk los van de andere deelnemers.

Alleen het Duitse jurylid Peter Holler (H) gaf de voorkeur aan zijn landgenote Abbelen en hij had Van der Vlist een plaats lager in gedachte.

Denise Nekeman en Boston Sth (Johnson) maakten de top-drie compleet met een score van 72.333. Twee plaatsen was de eindpositie voor Debora Pijpers met Bluf (Uptown), haar totaalscore bedroeg 68.375.

Klik hier voor de U-25 Küruitslag 

Reacties