Portugese GP-ruiter aangevallen door familie van collega Carvalho

Portugese GP-ruiter aangevallen door familie van collega Carvalho

0 1990
Carvalho
Gonçalo Carvalho, hier met Rubi AR (foto: Remco Veurink)

Eurodressage meldt dat de Portugese Grand Prix-ruiter Vasco Mira Godinho zondag is aangevallen door familieleden van Gonçalo Carvalho, die in 2012 voor Portugal deelnam aan de Olympische Spelen. Het incident gebeurde tijdens het Portugese dressuurkampioenschap in Estoril.

‘Op wrede en laffe manier aangevallen’

Team Rubi, waarvoor Vasco Mira Godinho rijdt, verspreidde een statement over de aanval op de 28-jarige ruiter:’We hoorden gisteren het trieste nieuws dat Vasco Mira Godinho, ruiter van ons Grand Prix-paard Bariloche JGR, gisteren op een wrede en laffe manier is aangevallen door familieleden (de vader en de schoonbroer) van voormalig Olympiër Gonçalo Carvalho Conchinhas,. We zijn compleet door in shock door deze extreem zware feiten, die ontoelaatbaar zijn in de sport. We hopen dat deze acties afdoende zullen vervolgd worden door de rechtbank én de Portugese paardensportfederatie, aangezien ze gebeurden op een officiële wedstrijd.’

Godinho liep verwondingen in het gezicht op, ondermeer een snee in zijn wenkbrauw. Hij werd ook bont en blauw geslagen met een staaf. De ruiter werd behandeld in het ziekenhuis van Cascais.

Familie Carvalho gebruikte niet voor het eerst geweld

Carvalho nam in 2012 deel aan de Olympische Spelen met Rubi AR, het toppaard van Team Rubi. Rubi ging in 2014 met pensioen.

Het is niet de eerste keer dat de familieleden van Carvalho geweld gebruiken. In 2015 sloegen ze twee journalisten in elkaar, in de periode dat Batuta, het paard van Carvalho, positief testte op doping. Twee jaar geleden vielen ze een andere Portugese GP-ruiter, Migual Raloa Duarte aan op het festival van Cascais. De slachtoffers dienden nooit klacht in tegen hun aanvallers.

Bron: Eurodressage /Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties