GP de Peelbergen: tweede plaats voor Rowen van de Mheen

GP de Peelbergen: tweede plaats voor Rowen van de Mheen

Rowen van de Mheen
Rowen van de Mheen - Qverdi CH Mierlo 2018 © DigiShots

In de 1.45m Grote Prijs van de Peelbergen deed Rowen van de Mheen met Q Verdi een bijzonder knappe gooi naar de winst. De ruiter uit Hoevelaken moest uiteindelijk enkel de Fransman Guillaume Foutrier voor zich dulden. Patrick Lemmen eindigde met Good Morning B, een van de paarden die hij uitbrengt voor van de Mheen, ook in de top vijf.

In de basisomloop van de rankingproef, gebouwd door Louis Koninckx en zijn kwartet van assistent-parcoursbouwers, moest er al aardig doorgereden worden. Wie dat foutloos volhield, mocht er nog een schepje bovenop doen in de barrage. Daarin mochten dertien van de 60 combinaties terug starten. Zeven combinaties waren Nederlands.

Ultra scherp

‘Er stond een delicate proef met een aardig scherp toegestane tijd’, vertelt van de Mheen na afloop van de prijsuitreiking. ‘Wel een mooie proef overigens. Zonder echte scherprechters, behalve voor sommige combinaties de tijd dan.’ Met de door de wol geverfdeQ Verdi (v. Verdi TN) snelde de Young Rider ultra scherp door het finale parcours en pakte op een uitzondering na overal zijn eerste afstand.

Duivels snel

‘Ik moest in de laatste bocht iets inhouden, maar ik denk zelfs dat als ik de afstand vooruit had kunnen rijden, dat ik nog niet gewonnen had. Die Fransman was wel zo duivels snel. Hij heeft de winst verdiend’, zegt van de Mheen. Van de Mheen finishte in 37,17 seconden. Foutrier deed met Fairness Hero Z (v. Flipper D’Elle) 36.37 seconden over zijn rit.

De Duitse Sofie Hinners werd derde met Vittorio 8 (v. Valentino Hdh), en was slechts 0,07 seconden trager dan van de Mheen. De Braziliaan Thiago Ribas da Costa eindigde op de vierde plaats met Kassandra van ’t Heike (v. Epleaser van’t Heike), in een tijd van 37,62 seconden.

Patrick Lemmen en de negenjarige Good Morning B (v. Eldorado van de Zeshoek) op de vijfde plaats, met een tijd van 38,04 seconden.

Je vindt hier de volledige uitslag.

Bron: Persbericht

Foto: DigiShots

Reacties