Governor wederom hofleverancier bij eerste bezichtiging KWPN

Governor wederom hofleverancier bij eerste bezichtiging KWPN

Cornelissen A-Governor

Net als vorig jaar levert de hengst Governor de meeste zonen bij de eerste bezichtiging van het KWPN. In totaal komen er 525 hengsten voor het oog van de hengstenkeuringscommissie.

Van de Totilas-zoon Governor komen zestien hengsten naar Ermelo.

Bij de springhengsten is Glenfiddich VDL de topaanvoerder met dertien nakomelingen. De Gelderse hengsten vertegenwoordigen acht verschillende vaders.

258 springhengsten

Het totaal van 525 hengsten bestaat uit 258 springhengsten, 258 dressuurhengsten en één vier jaar en oudere dressuurhengst. Daarnaast zijn er acht Gelderse hengsten aangemeld.

De eerste bezichtiging begint met de springhengsten, waarvoor de dagen dinsdag 27 november tot en met zaterdag 1 december, alsook maandag 3 december ingepland staan.

Dressuurhengsten

Vanaf dinsdag 4 tot en met zaterdag 8 december is het de beurt aan de dressuurhengsten om zich te presenteren in de eerste bezichtiging in Ermelo. De Gelderse hengsten worden op vrijdag 30 november verwacht, op de dag van de springhengsten, en voor alle drie fokrichtingen is maandag 10 december de nakeuring.

Beoordeling exterieur

Alle dagen beginnen om 8.00 uur met de beoordeling van het exterieur en beweging op het straatje, vanaf circa 11.30 – 12.00 uur vervolgt het programma met het vrijbewegen/vrijspringen.

Alle dagen zijn de verrichtingen in de kooi te volgen op KWPN.tv.

De groepsindeling van de hengsten vind je hier.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties