Gouden Speld voor teamveterinair Brenda Hoogelander

Gouden Speld voor teamveterinair Brenda Hoogelander

0 105
KNHS
KNHS

Brenda Hoogelander stopt na tien jaar als teamveterinair van de paarden van de paradressuurruiters van TeamNL. Als blijk van waardering voor haar werk ontving ze de gouden KNHS-speld.

Hoogelander kende sinds haar aanstelling in 2009 vele mooie successen met als hoogtepunt het historische teamgoud dat in 2018 op het WK in Amerika werd gewonnen.

Brenda Hoogelander kreeg de gouden KNHS-speld overhandigd door KNHS directeur Theo Fledderus tijdens Jumping Amsterdam direct na afloop van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy.

Stokje overgeven

“Ik heb het 10 jaar met heel veel plezier gedaan, maar nu is het tijd om het stokje over te geven,” zei Hoogelander. “Sinds twee jaar werk ik bij een nieuwe praktijk, SMDC in Heesch, en het wordt steeds moeilijker mijn werkzaamheden te combineren. Sinds mijn eerste Europese kampioenschap in Denemarken is het niveau van de paradressuursport echt enorm gestegen. De paarden, de ruiters het gehele niveau is echt enorm veranderd. Het is mooi om dat allemaal mee te hebben gemaakt. De gouden teammedaille op het WK vorig jaar is voor mij een geweldige afsluiting.”

Buitengewoon veel expertise

Para-bondscoach Joyce Heuitink kijkt terug op een zeer plezierige samenwerking met Hoogelander. “Ik leerde Brenda zes jaar geleden kennen bij mijn aanstelling. Ze bleek al snel een fantastische collega om mee samen te werken, en ze beschikt over buitengewoon veel expertise als het om de gezondheid van paarden gaat. Daarnaast is ze iemand waar ik altijd mee kon overleggen en praten, dat maakt de samenwerking extra waardevol.”

Over de opvolging van Brenda Hoogelander zal binnenkort meer bekend worden.

Bron: KNHS

Foto: archief Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties