Goud in Zware Tour naar Marieke van der Putten en Glock’s Federleicht

Goud in Zware Tour naar Marieke van der Putten en Glock’s Federleicht

0 164
Marieke van der Putten
Marieke van der Putten - Glock's Federleicht KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

De zege kon haar al bijna niet meer ontgaan, maar dan moet het nog wel ‘even’ gebeuren: Marieke van der Putten maakte de verwachtingen vandaag waar. Ze stuurde Glock’s Federleicht (v. Fürst Piccolo) in de finale van de Zware Tour met een percentage van 75,208% naar de overwinning.

De sympathieke combinatie toonde scherp gereden appuyementen en mooie wisselseries. Wel was het beeld net iets minder overtuigend dan gisteren: zo sprong de bruine merrie in de uitgestrekte draf een keer aan in galop en waren de overgangen vanuit de piaffe niet helemaal vanzelfsprekend.

Waardige opvolger

Het zilver ging naar Adelinde Cornelissen. Zij stuurde Zephyr (v. Jazz) rond op de lichte klanken van ‘Tribute to my red Knight’, de door Victor Kerkhof voor halfbroer Parzival gemaakte kür. De ruin liep naar een score van 74,542% en liet zo zien een waardige opvolger te zijn. Opvallend daarbij was de makkelijke manier van passageren.

Lynne Maas en Uranium W (v. Metall) kwamen in de kür uit op 74,578%. Het duo scoorde daarmee hoger dan Cornelissen, maar moest in het eindklassement genoegen nemen met een derde plaats. De amazone uit Schiedam toonde een foutloze kür die nog een fractie meer uitdrukking had mogen hebben.

Bron: Hoefslag

Foto: Digishots

Hoefslag abonnementen

Reacties