Goud voor Nederlandse Arabier Erogant in Aken

Goud voor Nederlandse Arabier Erogant in Aken

Erogant I

De Nederlandse Arabisch volbloed Erogant heeft tijdens de All Nations Cup in Aken een gouden titel behaald.  In de de senior ruinen klasse behaalde hij een score van 91,65 procent.

De schimmelruin werd gefokt door Jan van Duyvenbode uit het Drentse Zwinderen.

Kleine fokker

Aken geldt als een van de grootste shows met Arabisch Volbloed paarden ter wereld.  Van Duyvenbode vertelt aan Coevorden aan huis dat een droom is uitgekomen. ‘Al jaren zijn wij als kleine fokker van Arabisch Volbloed paarden met veel passie en liefde bezig om mooie sport én showpaarden te fokken. Om tijdens zo’n grote show te winnen van alle belangrijke internationale farms en rijke sjeiks uit de Verenigde Arabische Emiraten is echt een bijzonder moment en een mooie beloning voor ons als familie.’

Western riding

Erogant is een veelzijdig paard. Hij deed met dochter Jolanda Duyvenbode mee op de Nationale Kampioenschappen Western  Riding en werd op novice-niveau kampioen op de onderdelen pleasure en horsemanship.

De andere dochter Monica reed met Erogant mee op master-niveau en was succesvol in de onderdelen ranch riding, ranch trail en pleasure. Ook werden ze zesde op het EK in Oostenrijk waar zesde ‘allround’ werden.

Omdat Erogant er door de westerntraining zo goed uit zag besloot Monica hem in te schrijven voor de All Nations Cup in Aken. ‘We hadden nooit mogen dromen dat het zó goed zou gaan.’

Lees het hele verhaal op  Coevorden aan huis

Foto: Jolanda van Duyvenbode

Reacties