Rio: Het is GOUD voor Sanne Voets!

Rio: Het is GOUD voor Sanne Voets!

Sanne Voets, Demantur
Sanne Voets en Demantur (foto: DigiShots)

De para dressuur in Rio bereikt vandaag haar apotheose, met de Kürfinales. Grade III bijt het spits af, met voor Nederland Sanne Voets. Zij gaat als vierde van de zeven combinaties die zich gekwalificeerd hebben van start. Lukt het haar om een zo fel begeerde medaille te behalen? De amazone is gebrand op een plak; in de individuele strijd belandde ze nét naast het podium. ‘Vrijdag gaat het gebeuren’, zo beloofde ze.

Met nog twee combinaties te gaan, is in elk geval zeker dat Voets nu wel een olympische plak mag ophalen. Op dit moment gaat ze met de knappe Vivaldi-vos Demantur aan de leiding, met een score van 73,850% voor haar zelf ontworpen Kür op muziek van Armin van Buuren. De Zweedse Louise Etzner Jakobsson, in de individuele proef derde, staat tweede op 0,2%. Ann Cathrin Lubbe met Donatello, goed voor goud op dinsdag, eindigt met een net iets beter resultaat boven haar. Maar achter Voets! Het is wéér nagelbijten voor de fanatieke amazone, die pas sinds eind vorig jaar een combinatie vormt met Demantur.

Wat een ontlading moet dat zijn: GOUD voor Sanne Voets! Het eerste goud in Rio in de hippische sport… Met de teller op drie keer brons, een keer zilver en een keer goud tot nu toe presteert de Nederlandse ploeg van Joyce Heuitink fantastisch op de Paralympics. Vormt dit goud de opmaat voor nóg meer succes vandaag in het Deodoro? Frank Hosmar, Nicole den Dulk, Rixt van der Horst en Demi Vermeulen komen immers ook nog in actie.

Paralympics: Uitslag Grade III

Foto: DigiShots

Reacties