Goedkeuring voor twee Gelderse hengsten na verrichtingsonderzoek

Goedkeuring voor twee Gelderse hengsten na verrichtingsonderzoek

Na een 28 dagen-durend onderzoek zijn er twee nieuwe Gelderste hengsten opgenomen in het hengstenbestand. Eebert-zoon Matiz liep het verrichtonderzoek aangespannen. McKenzy JHL (v. Alexandro P) mocht zich onder het zadel bewijzen, wat ook lukte, want hij werd beloond met negens voor zowel zijn galop als zijn houding.

In totaal startten drie Gelderse hengsten aan het onderzoek, waarvan er vandaag twee hun goedkeuring verdienden. De hengstenkeuringscommissie, bestaande uit voorzitter Marloes van der Velden, Jan Pen en Arie Hamoen, bijgestaan door inspecteur Wim Versteeg, is tevreden over hun oogst.

Royaal ontwikkeld

“We hebben vandaag twee royaal ontwikkelde Gelderse hengsten kunnen inschrijven met elk hun eigen kwaliteiten. Beide goedgekeurde hengsten komen uit merries die op de NMK hebben gelopen. De Eebert-zoon Matiz kan een toevoeging aan de Gelderse hengstenstapel geven voor met name de liefhebbers van het aangespannen paard. McKenzy JHL heeft met name door zijn houding, front en bewegingstechniek wellicht een toekomst liggen in de dressuurrichting. Hoewel hij ook heel verdienstelijk springt. Ook vandaag zijn beide hengsten uitgebreid in het terrein getest en daarbij valt bij beide hun werklust en karakter op,” vertelt inspecteur Wim Versteeg.

Naast de Gelderse paarden zijn er ook nog tien dressuur– en elf springpaarden toegevoegd aan het hengstenbestand.

Bron: KWPN

Foto: Jessica Pijlman

Vergelijkbare artikelen

Reacties