Goedgekeurde Zack-zoon Zoom naar Helen Langehanenberg

Goedgekeurde Zack-zoon Zoom naar Helen Langehanenberg

Helen Langehanenberg
Helen Langehanenberg - Damsey FRH CHIO Aachen 2017 © DigiShots

Helen Langehanenberg heeft de Blue Hors Zack-zoon Zoom onder het zadel gekregen. “We zijn zeer verheugd dat een van de beste dressuuramazones ter wereld de training van onze topvererver Zoom zal overnenemen,” maakt Landgestüt Warendorf bekend.

De 5-jarige Zoom is goedgekeurd in Westfalen, Oldenburg en Hannover. De beeldschone bruine hengst was reservekampioen op de hensgtenkeuring in 2016.  In Verder werd hij uitgeroepen tot ‘premiehengst’.

Sporttest

De 14-dagen-test rondde Zoom af met een gemiddeld cijfer van 8,88, met een 9,5 voor zijn karakter en de galop. Ook tijdens de sporttest voor 4-jarigen in Münster-Handorf gooide de hengst hoge ogen.  Hij eindigde bovenaan met een gemiddeld cijfer van 8,51.

Ook in de fokkerij lijkt Zoom veelbelovend. Een hengstveulen uit een Romantic-moeder  eindigde bovenaan tijdens de veulenkeuring, met meerdere 10-en op het protocol.  In Wettringen wist de complete eerste jaargang de jury’s te overtuigen.

De moeder van Zoom is DMJ Diva Dannebrog. Zij is inmiddels verhuisd naar de stallen van para-amazone Natasha Baker. Zij least de merrie van de Britse stoeterij Mount St. John.

Zoom blijft beschikbaar voor de fokkerij.

Zie ook: Candy OLD terug naar Helen Langehanenberg

Bron: Landgestüt Warendorf

Foto: archief

Reacties