Goede voornemens

Goede voornemens

0 16

Ambre en Zahra

De eerste week van het nieuwe jaar staat in het teken van goede voornemens. Ik had mijn voornemen betreffende mijn paarden al enkele maanden geleden getroffen! Een andere stalling zoeken voor mijn paarden waar ze urenlang heerlijk buiten kunnen lopen. Welzijn staat bij mij erg hoog in het vaandel, en ik ben van mening dat een paard ‘paard moet kunnen zijn’.

Maar wij zijn wel verantwoordelijk voor het welzijn van deze dieren. Op mijn vorige stal konden ze ook wel naar buiten, maar dit maar voor korte duur per dag. De resterende tijd stonden ze binnen op stal, waar ik wel al van alles bedacht had om ze te entertainen, speeltjes in de stal, likstenen, radio aan, noem maar op! Maar toch waren ze verveeld, en dit zat mij totaal niet lekker.

Sinds twee maanden staan ze nu op een stalling waar ze in de vroege ochtend naar buiten gaan, en in de late namiddag voordat we met de trainingen gaan beginnen, binnen worden gehaald. Het resultaat? Mijn paarden genieten, en ik dus ook!

De vraag is nu natuurlijk, wat zijn jullie goede voornemens omtrent jullie paarden? Dit kan met trainingen te maken hebben, welzijn, doelen die jullie samen willen gaan realiseren in dit nieuwe jaar, noem maar op.

Ik sta te trappelen om deze antwoorden van jullie te mogen lezen.

Claire Schroijen

Op de foto: Ambre en Zahra

Reacties