Een goede darmflora is de basis van een gezond paard

Een goede darmflora is de basis van een gezond paard

darmbalans vitalstyle

Paarden in de natuur zoeken de hele dag naar tientallen soorten grassen, kruiden, bloemen en struiken om te eten. Met name kruidenplanten bevatten veel vezels en biologisch werkzame stoffen uit kruiden (fytonutriënten) die belangrijke verteringsprocessen ondersteunen. Waarom zijn deze kruiden zo belangrijk voor een gezonde darmflora?

Link tussen immuunsysteem en immuun cellen in darmen

Kruiden bevatten vezels en fytonutriënten die spijsverteringsprocessen, de afvoer van afvalstoffen en de stofwisseling ondersteunen. Door de darmflora van je paard zo divers en natuurlijk mogelijk te voeden, krijgt je paard een sterk(er) immuunsysteem. Tot wel 70% van alle cellen van het immuunsysteem zijn te vinden in de darm.

De immuun cellen communiceren daar continu met de darmflora. Zo leert het immuunsysteem wat ‘normaal’ is en wat ‘afwijkend’ en wanneer het moet reageren en wanneer niet. Hoe rijker de darmflora, hoe efficiënter (meer in balans) het immuunsysteem werkt. Een gezonde darmflora is dus dé basis van een goede weerstand.

Waarom toch een gevoelige darmflora?

Toch hebben veel paarden een gevoelige darmflora en dunne mest. Doordat paarden tegenwoordig minder kruiden binnenkrijgen, wordt de darmflora minder gevoed en ‘uitgedaagd’. Hierdoor is de darmflora kwetsbaar en sneller uit balans bij voerwisselingen, na een wormkuur of medicijnen. Het gevolg? Dunne mest, een gevoelige buik of zelfs koliek. De darmflora is minder rijk qua cellen na een wormkuur of medicijnen, waardoor het immuunsysteem minder sterk is, met als gevolg een gevoelige darmflora.

darmbalans vitalstyle

Darmflora in balans dankzij kruiden

DarmBalans is speciaal ontwikkeld voor spijsverteringsstoornissen zoals dunne mest. DarmBalans bevat krachtige kruiden om de darmflora optimaal in balans te krijgen. Het beschermt de maag- en darmwand en ondersteunt de lever. DarmBalans brengt de maagdarmfunctie (weer) in balans, waardoor dunne mest verleden tijd is! Het is een krachtige kruidencombinatie met pre- en probiotica en ondersteunt de weerstand van je paard. Dé natuurlijke oplossing bij een gevoelige darmflora!

Doorgaan met OerBalans na DarmBalans

Een paard eet van nature meer dan 80 soorten grassen, kruiden, bloemen, boomschors en struiken. Uit onderzoek blijkt dat grasland nog maar 3% kruiden bevat. Begin jaren ’50 was dat nog meer dan 50%! Veel problemen met de darmflora ontstaan door een tekort aan kruiden. Daarom adviseren we na een kuur DarmBalans door te gaan met OerBalans. OerBalans is dé hofleverancier van kruiden, vitaminen en mineralen en houdt het lichaam van je paard in balans. Hiermee blijf je de darmflora van je paard voeden, waardoor het immuunsysteem ook in balans blijft.

Koliek?

Vers voorjaarsgras of juist de overgang naar meer in de paddock en droog hooi in plaats van vochtig gras kunnen de darmflora in onbalans brengen, met (gas)koliek, dunne mest of een gevoelige buik als gevolg. Ondersteun de darmflora bij deze overgang met DarmBalans om de darmen in balans te houden. Is je paard gevoelig voor koliek? Zorg dat je altijd Colosan hebt staan. Dit is dé eerste hulp bij koliek! Dit geeft direct verlichting door de krampstillende werking waardoor de pijn vermindert.

Reacties