Glock’s Zonik niet van start op NK Dressuur

Glock’s Zonik niet van start op NK Dressuur

NK Dressuur 2020
Edward Gal - Glock's Zonik N.O.P. NK Dressuur 2019 © DigiShots

Het Glock Horse Performance Center laat weten dat Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) niet aan de start komt op het NK Dressuur. De hengst heeft een dik been.

Gezwollen been

Het GHPC schrijft “Helaas heeft Zonik zichzelf geraakt op stal. Hij heeft een licht gezwollen been. We vinden het heel erg jammer maar het welzijn van onze paarden staat altijd voorop.”

Drie jaar op rij

Gal en GLOCK’s Zonik schreven drie jaar op rij het kampioenschap op hun naam. Vorig jaar scoorden ze 83,925% in de afsluitende kür op muziek. Gal vertelde vorig jaar aan de Hoefslag “Ieder kampioenschap is anders, maar nu heb ik voor het eerst ook lekker gereden”, licht Gal toe. “In het begin was dat met Zonik best nog wel eens moeilijk, nu begint het allemaal aan elkaar te komen. Het voelt veel makkelijker aan. In de Grand Prix moest ik nog een beetje zoeken omdat hij veel anders liep dan eerst, nu is hij veel losser en makkelijker. In de kür klopte het allemaal, maar klopte de muziek niet meer. Daar moet ik wat aan doen, maar dat is makkelijk op te lossen!”

Gal komt op het NK aan de start met zijn andere troef GLOCK’s Toto Jr (v. Totilas).

We had to withdraw GLOCK's Zonik now•So he won't compete at the Dutch Championships in Ermelo with Eddie this…

Geplaatst door Glock Horse Performance Center op Vrijdag 18 september 2020

Bron: Glock Horse Performance Center

Foto: Digishots

Reacties