Glock’s Toto Jr. levert veilingtopper in KWPN Online Veulenveiling

Glock’s Toto Jr. levert veilingtopper in KWPN Online Veulenveiling

Marieke van der Putten - Glock's Toto Jr ISAH/KWPN Hengstencompetitie 2016 © DigiShots

De tweede KWPN Online Veulenveiling zit erop. Met 10.000 euro is GLOCK’s Toto Jr.-dochter Oliva het duurste veulen van de veiling. In totaal zijn er vanaf 20.00 uur 34 veulens onder de digitale hamer gegaan.

Buitenland

De gemiddelde prijs van deze editie ligt hoger dan de vorige editie, namelijk 4.100 euro. Twee derde van de veulens is daadwerkelijk verkocht en meer dan de helft daarvan vertrekt naar het buitenland. Naast Oliva die voor 10.000 euro van eigenaar verwisselt, werden er ook goede bedragen neergelegd voor Otis (v.Fontaine TN) 9.500 euro, 9.000 euro werd er betaald voor Van Gogh-dochter Otravola, 7.500 euro voor Harley VDL-dochter O-Shavola, 6.500 euro voor Ocintha Chin (v.Glasgow-W VH Merelsnest), 5.500 euro voor Olianca (v.Van Gogh) en voor 5.000 euro verwisselde Cantona TN-dochter Odylia-Sinaa van eigenaar.

‘Vroeger’

Meneer Kessels, fokker van Otravola (v.Van Gogh) en O-Shavola (v.Harley VDL) was zeer te spreken, zij werden respectievelijk verkocht voor 9.000 en 7.500 euro. Beide veulens vertrekken naar Ierland. “Dit was de eerste keer dat wij veulens via een online veiling aanboden en wij zijn meer dan tevreden over het resultaat. Vroeger verkocht je veulens aan huis, dan kwamen de potentiele kopers gewoon naar je toe. Deze tijd is inmiddels voorbij, als je ze thuis houdt verkoop je ze nauwelijks. Afgelopen week sprak ik enkele Belgen en zij vertelden dat er daar twee keer per week veilingen zijn. Waarom zouden ze dan nog de fokkers af gaan om veulens te bekijken? Naast deze online veulenveiling, heb ik één veulen verkocht via de veiling in Tubbergen en twee zijn geselecteerd voor de Limburgse Veulenveiling.”

Bron: KWPN

Reacties