Glock’s London krijgt waardig afscheid van de sport tijdens CSI Twente

Glock’s London krijgt waardig afscheid van de sport tijdens CSI Twente

0 2663
Glock's London

Na bijna tien jaar gepresteerd te hebben op topniveau. Stopt GLOCK’s London (Nabab de Reve x Chin Chin) met de sport. Zo kondigt Glock Horse Performance Center aan op hun Facebookpagina.

Overwinningen

De 17-jarige hengst, die onder het zadel van ruiter Gerco Schröder zilver op de Olympische spelen in Londen en goud met het team, tijdens de wereldkampioenschappen in Caen. Schröder kan samen met London terugkijken op een carrière vol van Grand Prix overwinningen in Cannes, Doha, Rio, Salzburg en Wenen. In 2016 maakten de hengst en Schröder tevens onderdeel uit van het winnende FEI Nations Cup-team in Falsterbö. Een jaar later wonnen ze de viersterren Grand Prix van Salzburg.

8,6 miljoen

London is in hetzelfde jaar als de wereldruiterspelen in Caen, voor een recordbedrag van 8,6 miljoen euro gekocht door miljardair Gaston Glock. Hierdoor kon Gerco Schröder op de hengst blijven rijden. Het toen nog 12-jarige paard was het hoofditem op de veiling van de, inmiddels failliete, Stal Eurocommerce.

Dekhengst

Afscheid

GLOCK’s London neemt op zondag 23 juni afscheid van de sport tijdens de CSIO5* in Geesteren en zal zijn carrière voortzetten in de fokkerij.

“Hij was een van de beste paarden in de wereld en heeft veel belangrijke medailles gewonnen. Waaronder de twee zilveren medailles tijdens de Olympische Spelen in Londen. Hij verdient onze dankbaarheid en ik ben blij dat we een waardig afscheid gaan geven op de CSIO5* Geesteren. De topsport is over, nu gaat zijn carrière als dekhengst beginnen en ik kijk uit naar veel, geweldige nakomelingen van deze uitmuntende hengst,” aldus Gerco Schröder via Facebook.

 

 

Bron: Facebook/ World of Showjumping

Foto: Remco Veurink

Reacties