Glock koopt Romanov voor Edward Gal

Glock koopt Romanov voor Edward Gal

0 234

De Grand Prix-hengst Blue Hors Romanov krijgt voortaan het voorvoegsel Glock. De Oostenrijkse sponsor van Edward Gal kocht de hengst, waardoor hij voor de Nederlandse dressuursport behouden blijft.Glock investeert aardig  in nieuwe paarden voor Gal en zijn partner Hans-Peter Minderhoud. Eerder werden Zonik en Valentino van (mede-eigenaar) Andreas Helgstrand gekocht. Minderhoud kreeg ook nog de KWPN-hengst Ziësto te rijden. Romanov (Rohdiamant x Grundstein II x Akzent II) is naast een geweldig sportpaard ook een zeer populaire dekhengst en blijkt erg goed te passen bij Don Schufro-merries.

De hengst werd opgeleid door Andreas Helgstrand, waarna Sune Hansen de teugels overnam. In september 2011 kreeg Edward Gal de Romanov te rijden. Gal en Romanov behaalden vorig jaar op het NK een tweede plaats in zowel de Grand Prix als de Special, maar omdat Gal beide proeven met Undercover won, ging hij met Romanov niet van start in de Kür. Dat het duo ook op dit onderdeel prima uit de voeten kan, bleek in Odense toen ze een prachtige score van 81% behaalden. Aanleiding voor Glock om de onderhandelingen te starten.

Esben Moller de manager van Blue Hors: ‘Natuurlijk zorgt de verkoop van Romanov bij ons voor een dubbel gevoel, maar het klikt zo goed tussen Gal en Romanov. Hij is dertien jaar en heeft nog een mooi aantal sportieve jaren in het vooruitzicht.’ (Foto: Remco Veurink)

Bron: Hoefslag/Ridehesten

Reacties